Akkord (lønsystem)

Af Elektrikeroverenskomsten fremgår, at alt arbejde bør udføres og afregnes i akkord efter priskuranterne.

Som medlem, har du adgang til alt vedrørende akkord, Mentorordning samt opmålingsprogrammer, når du har logget dig ind. Når du er logget ind, skal du klikke på Akkord-linket igen ovenfor. Nedenfor finder du alt om, hvordan du får det nye akkord program. Se også gerne menupunkterne om mentorordning, akkordstatistik mm.

Nyt akkordsytem

Der er kommet et nyt akkordsystem. Det hedder officielt el-branchens akkord system (EBA).

Det nye akkordsystem er baseret på målinger af ofte udført arbejde på byggepladser.

Fra 1. juli 2016 skal al opmåling og kalkulation udføres efter EBA.
 

Landspriskuranten for Installationsarbejde er kun gældende for projekter, der frem til dette tidspunkt er opmålt/kalkuleret efter denne.

Forudsætningerne i EBA – den ydre tid og betalingsfaktoren er fastlagt mellem organisationerne.

Betalingsfaktoren er en minutfaktor på kr. 3,175, men vises i system som en timebetaling.

Den ydre tid for indirekte arbejdsoperationer, som omhandler den tid der skal bruges til f.eks. at læse tegninger, instruere mandskab osv. er:

  • Nedre kvartil 53 %
  • Median 64 %
  • Øvre kvartil 68 %

    Personlig tid er aftalt mellem organisationerne til 6 %.

    Arbejdspladsbestemt tid der tillægges for de gener der kan være på arbejdspladsen ved manglende tegninger eller informationer, fabrik i drift eller boliger der er beboet osv. er:

  • Nedre kvartil 1 %
  • Median 2 %
  • Øvre kvartil 4 %

Der er mulighed for at få mere information ved at deltage i akkordkurser som Dansk El-Forbund tilbyder. Henvend dig i din afdeling for mere information.

Der er også mulighed for at læse mere om de forskellige opmålingsprincipper her på hjemmesiden, og også læse om Dansk El-Forbunds mentorordning fungerer.
 

Jeg vil gerne høre fra dig, hvis du har et projekt der kan have interesse for en prøveopmåling.

Projektet skal indeholde de gængse materialer og ydelser som er på et projekt, det skal ikke indeholde mange specielle materialer eller ydelser, fordi de ikke er tidssat i EBA endnu.

Hvis dette har interesse, eller du har spørgsmål til ovenstående, er du velkomme til at kontakte mig på 33 29 70 27 / 21 79 17 21 eller sende en mail til crs@def.dk.

Bestil licensen

Du kan bestille licensen ved at logge ind som medlem. Du finder linket til den digitale medlemsservice her på siden.

Efter du har udfyldt blanketten, modtager du i løbet af 7 dage en mail indeholdende en licensnøgle og en kort beskrivelse af, hvordan licensen indsættes. Licensen er personlig og virker kun på een pc. dvs. skifter du pc, skal licensen geninstalleres på den nye pc.

Hent programmet

Ved installation af programmet skal der vælges accept af licensaftalen, derefter vælges hvor, du vil have programmet gemt, og nu vil programmet installeres.

På skrivebordet vil der være lavet en genvej kaldet EBA. Tryk på ikonet og vælg at køre programmet med licensen (du kan også i en kort periode køre uden licens). Efterfølgende vil der blive hentet en database.

Du finder programmet på knappen nederst på denne side.

Feedback

Når du er begyndt at benytte programmet, så er du velkommen til at komme med feedback til den ansvarlige på området, Christian Elgaard, som du kan fange på mail crs@def.dk eller tlf: 21791721.

Du kan tilgå El-Branchens akkordsystem (EBA), når du er logget ind som medlem.