Alka bilforsikring scorer hattrick som ”Bedst i Test”

Forbrugerrådet Tænk Penge har gennemgået bilforsikringer på markedet og rangeret selskaberne på parametre som pris, dækning og kundetilfredsheds. For tredje år i træk er Alkas bilforsikring blevet kåret som ”Bedst i Test”

”Bilforsikring med store prisforskelle” er overskriften på Forbrugerrådet Tænk Penges artikel, som traditionen tro tester både den lovpligtige ansvarsforsikring den kaskoforsikring, som de fleste af os i fornuftens tegn også vælger at tegne, når vi bliver bilejer – eller leasere. Der er nemlig 2.600 kroner i forskel på den billigste og dyreste forsikring, til gengæld er der ingen sammenhæng mellem høj pris og bedre kvalitet, skriver Forbrugerrådet Tænk.

Bilforsikring - Alka-screendump

Blandt de treogtyve parametre som Forbrugerrådet Tænk vurderer forsikringerne ud fra finder man både pris, selvrisiko og dækning af ekstraudstyr. Men også faktorer som vejhjælp i udlandet, retshjælp og antal af klager i ankenævnet er med bedømmelsen af selskaberne. Og især sammenhængen mellem pris og dækning er vigtig for Alkas direktør Frederik Sjørslev Søgaard:

– Vi er rigtig glade for at vi nu scorer hattrick med ”Bedst i Test”. Vi ved, at bilforsikring er et af de vigtigste produkter for Alka-kunder og vi glæder os først og fremmest over at bevise, at vores forsikringer er gode og billige på samme tid. Og så er det selvfølgelig et skulderklap til vores dygtige medarbejdere som har skabt og vedligeholdt et solidt produkt til bilkunderne, siger Frederik Sjørlsev Søgaard.

Når Tænk tester priserne gør de det på baggrund af ti fiktive bilejere, hvis alder, bopæl og familiesituation varierer meget.

– I vores eksempler indgår der alt fra nye og uerfarne bilister med mindre biler til ældre bilister med dyre biler, så vi på den måde får et billede af, hvor det enkelte forsikringsselskab ligger prismæssigt, siger Lars Baadsgaard, projektleder hos Forbrugerrådet Tænk. Derfor bliver det også påpeget, at de priser, der fremgår af testen, er et gennemsnit og derfor ikke dem, man vil opleve at få tilbudt hos de forskellige selskaber.

Medlemsfordel: Som led i en samarbejdsaftale får medlemmer af Dansk El-Forbund rabat på forsikringer hos Alka.