Arbejdermuseet vinder international pris

Arbejdermuseet er som første danske museum nogensinde udpeget som vinder af Europarådets museumspris, The Council of Europe Museum Prize

Arbejdermuseet i Rømersgade i København modtager nu flot international hæder i form af museumsprisen The Council of Europe Museum Prize, som uddeles af Europarådet. Det oplyser Arbejdermuseet i en pressemeddelelse.

Prisen er blevet uddelt hvert år siden 1977 til et museum, der har ’bidraget væsentligt til at opretholde menneskerettigheder og demokratisk medborgerskab og udbrede viden og forståelse af nutidige samfundsspørgsmål’. Den internationale museumspris har til formål at fremhæve Europas mangfoldige kulturarv og samspillet mellem lokale og europæiske identiteter.

Den internationale hæder skyldes ifølge juryens begrundelse i særlig grad, at Arbejdermuseet gennem en omfattende restaurering er lykkedes med at lade sin bygning - den fredede Arbejdernes Forenings- og Forsamlingsbygning fra 1879 - indgå som ramme for museumsoplevelsen.

Arbejdermuseets bygning er den ældste arbejderforsamlingsbygning i Europa, og i den velkendte festsal har danske arbejdere i skiftende generationer deltaget i sangaftener, læsekredse, juletræsfester og er blevet uddannet i at bruge de demokratiske rettigheder, som de sammen har kæmpet for.

Den formelle overrækkelse af Europarådets museumspris sker ved en særlig ceremoni i Strasbourg d. 26. april 2023.

Alle medlemmer i Dansk El-Forbund har gratis adgang til arbejdermusset sammen med en ledsager. Man skal blot fremvise sit Pluskort, der også fungerer som medlemskort til Dansk El-Forbund. Pluskortet kan downloades som app til mobilen i Google Play eller App Store. Du kan også sende en SMS med teksten ’KORT’ til 1999, så modtager du et link til download af app’en. Det koster alm. sms-takst.

Læs mere om Arbejdermuseet på arbejdermuseet.dk.