Babyboom: Husk pensionen, når familien bliver større

Et sandt babyboom ramte Danmark denne sommer med over 16.000 nye sommerbabyer. Og når en lille ny melder sin ankomst, så er der mange gode grunde til at sætte sig sammen med sin ægtefælle eller samlever og snakke pension

illustration babyboom pension

Når familien vokser, er det værd at overveje, om man skal sikre familien bedre, hvis uheldet skulle være ude. Som medlem i Dansk El-Forbund har du typisk din pensionsordning hos Industriens Pension eller PensionDanmark. Her har du en række forsikringer i tilfælde af visse kritiske sygdomme, død før pensionsalderen eller førtidspension/tab af erhvervsevne. Og dem kan du justere op, så familien er bedre sikret.

Pension under barsel er aftalt i overenskomsten for de fleste medlemmer i Industriens Pension og PensionDanmark. For kvinder betyder det, at der under de 14 ugers barselsorlov indbetales fuld løn og pension. Men ikke alle er måske klar over, at de også kan have krav på et ekstra pensionsbidrag i denne periode. De ekstra pensionsbidrag vil fremgå af lønsedlen.

Tager du en længere barsel, vil dit pensionsbidrag fra arbejdsgiveren oftest stoppe i den periode, hvor du er på dagpenge. Det kan få betydning for pensionsopsparingen, og dermed, hvad du har at leve for som pensionist. Derfor kan du overveje selv at indbetale ekstra på pensionsordningen i Industriens Pension eller PensionDanmark.

Tre gode råd

Her er tre gode pensionsråd, når der kommer børn i familien:

1. Overvej at tilpasse dine forsikringer i pensionsordningen, så du løfter udbetalingerne, hvis uheldet er ude. På dit pensionsselskabs hjemmeside kan du få et samlet overblik over, hvordan du er dækket.

2. Er du på barsel som kvinde, kan du tjekke, om pensionsindbetalingerne er forhøjet. Normalt vil det ekstra pensionsbidrag fremgå af din lønseddel. Er du i tvivl, så kontakt din arbejdsgiver, eller tjek det direkte hos pensionsselskabet.

3. Overvej at indbetale ekstra til pensionsordningen, når du er på barsel, så du ikke kommer bagud med dine pensionsindbetalinger.

 

Sådan tjekker og ændrer du i din pensionsaftale

Hos Industriens Pension kan du gå ind på industrienspension.dk/minside. Samtidig sidder der rådgivere klar til at tale og hjælpe dig på 7033 7070.

I PensionDanmark kan du gå ind på pension.dk/dinpension eller du kan bruge PensionDanmark app. Du er også velkommen til at kontakte PensionDanmark på telefon 7012 1330.