Bæredygtige Bornholm i spil til EU-pris

Bornholms Energi & Forsyning kan modtage EU-pris for grøn omstilling i Europa

Bornholm energi

Bornholm satser på bæredygtighed i energimæssig sammenhæng, og det i en grad, der vækker opsigt i den store omverden. Sidste år vandt smart grid-projektet EcoGrid EU-prisen Sustainable Energy Awards, og i år er Bornholms Energi & Forsyning nomineret til samme pris.

Prisen uddeles i forbindelse med European Sustainable Energy Week, som er et initiativ, der i 2006 blev startet af EU-kommissionen for at skabe rammerne for energibesparelser og en bevægelse mod et grønt bæredygtigt energisystem i fremtiden. Hos Bornholms Energi & Forsyning er der en stolt bestyrelsesformand Lars Goldschmidt, der på selskabets hjemmeside udtaler, at finalepladsen ført og fremmest tilkommer Bornholm:

– At Bornholm er i finalen som ét af de mest interessante energisystemer i Europa, sender et klart signal til os alle hér på Bornholm om, at det giver mening, at holde fast i vores strategi omkring Bright Green Island. Den er en forudsætning for at skabe den vækst og udvikling, der er så afgørende for vores ø. Vi skal holde fast i vores ambition om at være et CO2-neutralt samfund i 2025 – det, synes jeg, bliver tydeligt, når selv EU-kommissionen er opmærksom på vores resultater.

Om selskabet/øen så også vinder prisen i år, vil først blive afsløret den 20.-22. juni i EU kommissionens bygning Bruxelles.