Benny Yssing: Støt store bededag med din underskrift

En samlet fagbevægelse kræver, at regeringen dropper planerne om at afskaffe store bededag

stor hvede - bevarstorebededag.dk

Benny Yssing, Dansk El-Forbunds formand, opfordrer medlemmerne til at støtte fagbevægelsens fælles indsamling af underskrifter for at bevare store bededag.

Regeringen holder indtil videre fast i forslaget om at afskaffe store bededag. Det sker selv om Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) flere gange har opfordret regeringen til at indkalde arbejdsgiverne og fagforeningerne til et fælles møde om sagen, men det er ikke sket.
Nu har FH så sat gang i indsamling af underskrifter mod afskaffelsen af store bededag. 

Man kan skrive under her: www.bevarstorebededag.dk

-    Jeg opfordrer medlemmerne i Dansk El-Forbund til at skrive under. Brug de to minutter det tager, og vis regeringen at man ikke bare skal diktere den slags ændringer i vores liv, opfordrer Benny Yssing.
Opfordringen kommer efter, at lederne af fagforeningerne i FH mødtes om sagen tirsdag den 17. januar 2023. Der blev man enige om en fælles indsats, der skal få regeringen til at tage forslaget om store bededag af bordet med det samme. 

-    Det er et angreb på vores arbejdstid, og dermed på vores overenskomster. Vi deltager gerne i møder for at finde løsninger, men det nytter ikke noget, at regeringen sådan bare lovgiver ind over vores aftaler. Det handler jo om vores liv på et arbejdsmarked, der såmænd kan være hårdt nok i forvejen, siger Benny Yssing.

-    Jeg er glad for, at vi er samlet om denne sag i fagbevægelsen. Sammen opfordrer vi regeringen, at regeringen skrotter ideen om store bededag, eller sætter spørgsmålet til folkeafstemning. Det kan jo også ske, hvis 60 medlemmer i Folketinget kræver det. Men første skridt er, at vi samler underskrifter blandt vores medlemmer og blandt folk i øvrigt, understreger Benny Yssing.

Underskriftsindsamling fortsætter trods angreb fra hackere

Fagbevægelsens underskriftsindsamling blev tirsdag aften angrebet af hackere. 

Fagbevægelsens Hovedorganisation har meldt ud, at angrebet er håndteret, datasikkerheden intakt, og det ændres hvordan antallet af underskrifter meldes ud. Interessen for at skrive under var så stor, at den også tiltrak opmærksomhed for hackere, som i løbet af aftenen iværksatte et såkaldt flooding-angreb, der har til formål at chikanere kampagnen med falske underskrifter. Det betød også, at antallet af underskrivere i en periode eksploderede, og den løbende tæller måtte fjernes. FH melder derfor fremadrettet antallet af underskrifter ud i runder.
FH opdagede selv fejlen i deres løbende monitorering, og beklager for fejlen på siden i den periode, hvor angrebet pågik, og at der dermed blev sat spørgsmålstegn ved den vigtige folkebevægelse.

Data er sikker 

Helt centralt er det imidlertid, at data på intet tidspunkt har været kompromitteret, og at indsamlingen fortsætter ufortrødent, samt at rigtige underskrifter ikke er gået tabt:

-    Vi har taget det her angreb meget alvorligt, og vi fortsætter løbende overvågning og foretager en lang række tests og kontroller for mistænksomme mønstre og indtastninger for at øge validiteten. Den store opmærksomhed omkring underskriftsindsamlingen har været overvældende, og det har desværre betydet, at nogle gerne vil ødelægge den. Det får de ikke lov til, garanterer Michael Jacobsen, der er direktør i Fagbevægelsens Hovedorganisation.
Nogle brugere har spurgt, hvorfor om man kan skrive sig op flere gange. Databasen fjerner automatisk dupletter, så det kun er unikke indtastninger. Det er normalt for underskriftindsamlinger af denne type – modsat eksempelvis Borgerforslag – at der foretages en kontrol efter, at man har skrevet under.

-    Det er naturligvis helt afgørende, at man kan stole på underskriftindsamlingen. Vores set-up blev nok lidt overvældet over den massive strøm af mennesker, som skrev under i går. Men det er vigtigt, at underskriftindsamlingen er troværdig, især fordi det er så vigtig en folkesag, understreger Michael Jacobsen.

 


Q&A - FH svarer på spørgsmål:

Kan FH på nuværende tidspunkt garantere, at antallet af underskrivere er reelt?
Ja, eller nærmere: Vi kender minimum. Måske der endda lige nu er endnu flere. 

Er underskriveres data blevet lækket eller kompromitteret?
Nej. Hackerangrebet forsøgte at oversvømme vores underskriftindsamlingen, hvor en eller flere personer med komplekse hackermetoder forsøgte at belaste hjemmesiden. Der var ikke tale om et angreb på den data, der allerede var lagret på hjemmesiden.

Hvad gør FH fremadrettet for at sikre underskriftindsamlingen?
Vi har løbende overvågning og foretager en lang række tests og kontroller for mistænksomme mønstre og indtastninger. Desuden har vi fjernet den løbende tæller af underskrifter, så nye angreb eller koordineret snyd ikke kan ødelægge vores underskriftindsamling.

Hvordan kan det gå så stærkt? Det virker utroværdigt!
Vi er overvældet over opbakningen, men man skal nok også tage i perspektiv, at fagbevægelsen er medlemsorganisationer. I går blev der koordineret og sendt rigtig meget kommunikation ud i FH's medlemsorganisationer, og de melder om rekordstor opbakning.

Hvad gør I for at sikre, at folk ikke bare skriver ind mange gange med forskellige mailadresser?
Vi kan aldrig gardere os 100% mod snyd. Men vi har løbende dataanalytikere til at overveje og validere data ud fra adfærdsmønstre og vil derfor opfange størstedelen af forsøg på snyd. Det er i øvrigt den samme måde, de fleste andre underskriftsindsamlinger fungerer på.