Bliv klogere på IoT og intelligent energi

Videncenter har offentliggjort lyn-introduktion til energioptimering med ny teknologi

Hvordan er det nu, at alt det med energibesparelser, IoT og samspillet med intelligente installationer hænger sammen? Et videncenter giver nu en hurtig introduktion til området.

Videncenter-PowerPoint-præsentation: Udvikling af IoT

Den fagre nye teknologiske verden med Internet of Things (IoT), intelligente bygningsinstallationer mv. rykker i stigende grad ind i elektrikernes hverdag, som også byder på stadigt mere arbejde med energioptimering. Både den nye teknologi og energioptimering ligger Dansk El-Forbund stærkt på side.

Forbundet har sammen med installatørerne i Tekniq blandt andet udsendt rapporten Installation 4.0, der beskriver teknologiske tendenser i branchen frem mod 2025, ligesom organisationerne har presset på politisk for at fremme området energioptimering i forbindelse med den overordnede energipolitik.

Nu har Videncenter for Energibesparelser i Bygninger meldt sig på banen med lidt mere konkret viden om, hvordan man kombinerer den nye, intelligente teknologi og energioptimeringen. Centret har netop offentliggjort en introduktion til, hvad IoT og intelligente bygninger er, og hvordan det kan bruges til at spare på energien.

Materialet rummer både faktaark, en PowerPoint-præsentation og en film. Illustrationerne her på siden er hentet fra PowerPoint-præsentationen. Det hele er gratis og til fri afbenyttelse, og det kan downloades her.

De nye teknologier kan i øvrigt medføre ændrede arbejdsbetingelser og dermed også nye udfordringer i arbejdsmiljøet. Det kan man læse mere om her.

Fra PowerPoint-præsentation: Intelligente systemer og IoT