Boss Ladies vinder Ligestillingspris

Projektet Boss Ladies, der skal få flere piger til at vælge en fremtid i bygge-, anlægs- og installationsbrancherne, og som Dansk El-Forbund er en del af, har vundet fagmediet Licitationens Ligestillingspris

Initiativet Boss Ladies har ved det såkaldte Building Awards vundet fagmediet Licitationens Ligestillingspris.

Dansk El-Forbund har siden 2018, hvor projektet blev gik i luften, været en del af den landsdækkende indsats for at få flere piger til at vælge en faglært uddannelse inden for bygge-, anlægs- og installationsbrancherne.

Kampen for at skaffe flere kvinder i håndværksfagene sker blandt andet ved, at et korps af kvindelige ambassadører for håndværksfagene tager rundt i landet for at holde oplæg for folkeskoleklasser, erhvervsskolelærere og UU-vejledere, hvor de fortæller om deres egne erfaringer med at være kvinde i håndværksfagene. Også kvindelige elektrikere fra Dansk El-Forbund er en del af ambassadørkorpset.

I dag har Boss Ladies 125 kvindelige lærlinge og svende som ambassadører. Men for nylig er der kommet tilsagn fra Nordea Fonden om bevilling, så der kan komme yderligere 75 ambassadører, og korpset dermed når op på 200.

Projektet er støttet af Nordea-fonden, Grundejernes Investeringsfond og Bygge- og Anlægsbranchens Udviklingsfond. Det administreres af Divers - Foreningen for diversitet og lige muligheder, og det har Dansk Byggeri, 3F, Tekniq Arbejdsgiverne, Dansk El-Forbund, Danske Malermestre og Blik- og Rørarbejderforbundet som samarbejdspartnere.

De øvrige nominerede til Licitationens Ligestillingspris var entreprenørvirksomheden CASA og mureren Mette Schak Dahlmann, der blandt andet har slået på tromme for skurvogne med aflåst omklædning.

Du kan læse mere om Boss Ladies-projektet på boss-ladies.dk