DEF: Skriv under mod højere pensionsalder

Forbundsformand i Dansk El-Forbund opfordrer elektrikerne til at støtte 3F’s underskriftindsamling mod en højere pensionsalder

’Elektrikerne er klar til at levere godt arbejde – også selvom det er hårdt. Men vi vil ikke blive syge og nedslidte af vores arbejde. Derfor siger DEF også nej til en højere pensionsalder’.

Sådan skriver Dansk El-Forbund (DEF) i dag på forbundets facebook-side, og opfordrer samtidig medlemmerne til at bakke op om den underskriftindsamling mod en højere pensionsalder, som kollegaerne i fagforbundet 3F har taget initiativ til. På mindre end 72 timer har 3F under sloganet ’Nej til højere pensionsalder’ mobiliseret 80.000 underskrifter. DEF er ligesom 3F og andre fagforbund imod forslaget om at hæve pensionsalderen ud over det, der allerede er aftalt i tilbagetrækningsreformen fra 2011.

I en spørgeskemaundersøgelse om ’Seniorer på arbejdsmarkedet’ (omtalt i fagbladet Elektrikeren nr 07 2016) svarede 85,34 procent af Dansk El-Forbunds (DEF) medlemspanel, at det er en dårlig idé at hæve pensionsalderen, mens kun 3,35 procent mente det modsatte. Medlemspanelet er et repræsentativt udsnit af medlemmerne i DEF.

- Vi er ikke interesserede i at bytte en højere pensionsalder med skattelettelser. Derfor vil jeg gerne opfordre mine kolleger til at støtte 3F’ underskriftindsamling og sende et klart signal til regeringen: Drop planerne om at hæve vores pensionsalder - den er allerede høj nok, lyder det fra forbundsformand i DEF Jørgen Juul Rasmussen. 

Du kan bakke op om underskriftindsamlingen og hjælpe med at få mere end 100.000 underskrifter ved at gå ind på www.fairpensionsalder.dk