DEF: Ukloge besparelser på erhvervsskolerne

- Det er skudt ved siden af, når regeringen sparer på erhvervsskolerne, udtaler forbundsformand i Dansk El-Forbund Jørgen Juul Rasmussen

- Det er skudt ved siden af, når regeringen og Dansk Folkeparti tvinger erhvervsskolerne til at spare 100 millioner kroner i 2018. Det er, for at sige det mildt, uklogt at spare på fremtidens faglærte, mens man hælder unødvendige skattelettelser i hovedet på folk. De unge på erhvervsskolerne skal vide, at vi bliver ved med at kæmpe deres sag overfor regeringen, siger Jørgen Juul Rasmussen, forbundsformand for Dansk El-Forbund.

Udtalelsen falder i forbindelse med forslaget til Finansloven for 2018, som indebærer, at erhvervsskolerne skal spare 100 millioner kroner, selv om man forsøgte at tilføre flere penge til skolerne i forbindelse med de netop afsluttede trepartsforhandlinger. I trepartsaftalen sagde regeringen også ja til at mødes med arbejdsgivere og fagbevægelsen forud for de kommende års finanslove for at se på konsekvenserne for erhvervsskolerne. Det gælder også for Finansloven 2019, altså til næste år.

- Men allerede nu kan vi så konstatere, at regeringen vil møde op med et underskud på 100 millioner til næste efterårs snak med arbejdsgiverne og os. Hvorfor dog vente så længe med at få forholdene bedre på erhvervsskolerne, spørger forbundsformanden. Og konstaterer:  

- Besparelserne er skudt ved siden af i en tid, hvor teknologien udvikler sig hurtigere og hurtigere, og fremtiden skriger på faglært arbejdskraft. Tag bare elektrikeruddannelsen, hvor udviklingen stiller krav om nyt udstyr og opkvalificering af lærerne.