DEF viser flaget på Folkemødet

Dansk El-Forbund deltager på årets Folkemøde på Bornholm for at sætte fokus på sager, der har betydning for elektrikernes arbejdsliv

Igen i år er Dansk El-Forbund (DEF) repræsenteret på Folkemødet på Bornholm, hvor repræsentanter fra forbund og afdelinger vil sætte fokus på energieffektiviseringer, intelligente løsninger, praktikpladser, erhvervsuddannelser, arbejdsmiljø, kvinder i håndværksfagene og andre forhold, der har betydning for el-branchen og elektrikernes arbejdsliv.

Dansk El-Forbund deltager i Folkemødet på Bornholm, der afholdes for syvende år i træk. Foto: Joshua Tree Photography.

Folkemødet, der afholdes for syvende år i træk i den nordbornholmske havneby Allinge, finder sted i dagene torsdag d. 14. juni til søndag d. 17. juni.

DEF-formand i vælten

Forbundsformand i DEF Jørgen Juul Rasmussen tager blandt andet til Folkemøde for at sætte DEF-aftryk i debatten om smarte, intelligente og klimavenlige løsninger. Det sker til debatten ’Hvem vil være millionær? Energy Special – rematch’, hvor DEF-formanden skal dyste om energi og energieffektiviseringer sammen med Energi-, Forsynings- og Klimaminister Lars Christian Lilleholt, Socialdemokratiets Magnus Heunicke, Tekniq-formand Henrik Fugmann, projektudviklingsdirektør Mia Manghezi fra PensionDanmark, Alternativets Christian Poll og formand i Blik- og Rørarbejderforbundet Max Meyer. Det sker torsdag kl. 13.30 hos MeningsMinisteriet.

Om lørdagen skal DEF-formanden sammen med direktør i Tekniq Niels Jørgen Hansen, næstformand i Blik- og Rørarbejderforbundet Henrik W. Petersen og forbundssekretær i DEF Benny Yssing i MeningsMinisteriet diskutere, om intelligente løsninger kan sikre fremtidens velfærd. DEF-formand Jørgen Juul Rasmussen er i øvrigt også at træffe i OK-baren ved Folkets Hus torsdag kl. 18.00, hvor han langer fadøl over disken til tørstige folkemødedeltagere sammen med formand for Dansk Socialrådgiverforening Majbrit Berlau.

DEF’ere på Folkemøde

Forbundssekretær og leder af DEF’s Uddannelsessekretariat Benny Yssing er at finde til ovenstående debat, ligesom han lørdag eftermiddag er på scenen hos Maison Du Nord, hvor han til debatten ’Party og Praktikpladser’ skal diskutere erhvervsuddannelser og praktikpladser. Samme dag deltager elektriker og agitationskonsulent i DEF Hanna Lindstrøm i både en konkurrence og en debat om at få flere kvinder til at uddanne sig i håndværkerfagene. Det finder sted på Verdensmålenes teltplads kl. 13.30.

Som noget nyt i år er ungdommen i DEF også taget afsted med en lille delegation til Folkemødet for at debattere med politikere, arbejdsgiverorganisationer og en masse andre. Flere formænd for afdelingerne i DEF er også at finde på årets Folkemøde.

Du kan læse meget mere om Folkemødet og finde de forskellige arrangementer på folkemoedet.dk.

Hele DEF-programmet på Folkemødet:  

Torsdag den 14. juni kl.16.30-17.30. Meningsministeriet på molen i Allinge Havn:  Hvem vil være millionær? Energy Special - rematch

Jes Dorph-Pedersen styrer slagets gang, når det velkendte TV-format ”Hvem vil være millionær?” endnu engang rykker til MeningsMinisteriet på molen i Allinge Havn. To hold dyster i viden om energi inden for alt fra energiforbrug til renovering. Danmark har forpligtet sig til at øge energieffektiviteten i de kommende år. Faktisk har vi sat ambitionen om at være helt uafhængige af fossile brændstoffer i 2050. Men energieffektivisering handler om meget mere end termoruder og hulmursisolering. Det lader bare ikke altid til, at politikerne ved det. Eller gør de?

Der er blevet erklæret revanche mellem Energi-, Forsynings- og Klimaminister Lars Chr. Lilleholt og forhenværende Transportminister, Magnus Heunicke, som med hver deres medspillere, endnu engang, bliver prøvet i viden om energi.

Deltagere:

- Lars Chr. Lilleholt, Energi-, Forsynings- og Klimaminister (Venstre)

- Magnus Heunicke, MF, (Socialdemokratiet)

- Christian Poll, MF, (Alternativet)

- Henrik Fugmann, Bestyrelsesformand, TEKNIQ

- Mia Manghezi, Projektudviklingsdirektør, PensionDanmark

- Max Meyer, Forbundsformand, Blik- og Rørarbejderforbundet

- Jørgen Juul Rasmussen, Forbundsformand, Dansk El-Forbund

Dansk El-Forbund arrangerer i samarbejde med Blik- og Rørarbejderforbundet, Tekniq og PensionDanmark.

Torsdag den 14. juni 2018, kl. 18.00: OK-bar med Jørgen Juul Rasmussen

Forbundsformand Jørgen Juul Rasmussen er bartender i OK-baren ved Folkets Hus sammen med Majbritt Berlau, formand for Dansk Socialrådgiverforening.

Lørdag den 16. juni 2018 kl. 13.30 – 14.30: Kan intelligente løsninger sikre fremtidens velfærd?

Cecilie Beck er ordstyrer ved debatten, der foregår hos MeningsMinisteriet. Debat med blandt andre Niels Jørgen Hansen, Direktør i Tekniq, Henrik W. Petersen, næstformand i Blik- og Rørarbejderforbundet , samt Benny Yssing, forbundssekretær i Dansk El-Forbund.

Debatten arrangeres af Tekniq, Blik- og Rørarbejderforbundet og Dansk El-Forbund.

Lørdag den 16. juni kl. 13.30-14.30: Women skills

3 hold skal dyste i fire skills-opgaver: Lave en trætrappe, samle kobberrør, montering af el-ledning og slå søm i et bræt. Samtidig er der debat om at få flere kvinder til at uddanne sig i håndværkerfagene.

Medvirkende er blandt andre Hanna Lindstrøm, konsulent i Dansk El-Forbund, Eva Kjer Hansen, Ligestillingsminister, Christina Hald Pedersen, Erhvervsskolernes Elevorganisation, og Pernille Schnor, Alternativet. Ordstyrere: Tina Voldby, Tekniq, sammen med Louise Phil, Dansk Byggeri. Nina Gros er moderator. Debatten foregår på Verdensmålenes teltplads.

Lørdag den 16. juni kl. 15.00 – 16.00: Party og praktikpladser

Debatten foregår i Maison Du Nord ved Kirkepladsen. Når politikerne er taget hjem, samler vi alle os, der rent faktisk ved noget om erhvervsuddannelser og praktikpladser. Vi ruller den røde løber ud og inviterer til rosé-vin, saltstænger og agurkesandwicher for at skabe en seriøs, men afslappet og festlig lørdagsstemning.

Vi skal snakke klausuler, ungdomskultur, arbejdsforhold, omkostninger, attraktivitet, mobilitet, dimensionering, elevpoint – og vi skal tale lige ud af posen. Jacob Fuglsang styrer debatten og på bedste Højlunds forsamlingshus-maner er der ikke noget panel, men alle kan og skal melde sig på banen.

Blandt debattørerne er Benny Yssing, forbundssekretær i Dansk El-Forbund. Arrangeret af Tekniq og Dansk Byggeri.