DEF viser flaget på Folkemødet

Dansk El-Forbund deltager på Folkemødet på Bornholm for at sætte fokus på sager, der har betydning for elektrikernes arbejdsliv

Igen i år er Dansk El-Forbund (DEF) til stede på Folkemødet på Bornholm. Her vil repræsentanter fra forbundet sætte fokus på blandt andet energieffektiviseringer, intelligente løsninger, uddannelse, social dumping og andre emner med betydning for el-branchen og elektrikernes arbejdsliv. Også et par fagligt aktive repræsentanter fra ungdommen i Dansk El-Forbund er til stede på Bornholm, ligesom elektrikerlærling og medlem i Ungdommens Landsudvalg Mathias Vinholt deltager i årets DM i debat, hvor unge med ord og argumenter dyster om at blive Danmarks bedste debattør. Semifinalen, hvor Mathias Vinholt deltager, afholdes fredag den 14. juni kl. 16.30-18.00 (N10, Politiken). Finalen finder sted lørdag den 15. juni kl. 15.00-16.00.

Folkemødet, der afholdes for ottende år i træk i den nordbornholmske havneby Allinge, løber af stablen i dagene torsdag d. 13. juni til søndag d. 16. juni. Dansk El-Forbund er blandt andet repræsenteret på Folkemødet af forbundsformand Jørgen Juul Rasmussen, næstformand Benny Yssing og forbundssekretær Hanna Lindstrøm.

Her deltager Dansk El-Forbund:

Hvem vil være millionær? Energy Special
Torsdag d. 13. juni, kl. 16:30 - 17:30 ved G32 - MeningsMinisteriet

Jes Dorph-Petersen styrer slagets gang, når det velkendte TV-format ”Hvem vil være millionær?” for tredje år i træk rykker til MeningsMinisteriet på molen i Allinge Havn.

To hold dyster i viden om energi inden for alt fra energiforbrug til indeklima og elbiler. Danmark har forpligtet sig til at øge energieffektiviteten i de kommende år. Faktisk har vi sat ambitionen om at være helt uafhængige af fossile brændstoffer i 2050. Men energieffektivisering handler om meget mere end termoruder og hulmursisolering. Det lader bare ikke altid til, at politikerne ved det. Eller gør de?

Energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt (V), og forhenværende transportminister, Magnus Heunicke (S), dyster sammen med hver deres medspillere i årets "Hvem vil være millionær? Energy Special".

Deltagere

 • Henrik Fugmann, bestyrelsesformand, TEKNIQ Arbejdsgiverne
 • Jørgen Juul Rasmussen, forbundsformand, Dansk El-forbund
 • Henrik W. Petersen, forbundsformand, Blik- og Rørarbejderforbundet
 • Jes Dorph-Petersen, moderator og journalist
 • Lars Christian Lilleholt, energi-, forsynings- og klimaminister, Venstre
 • Magnus Heunicke, tidl. transportminister og medlem af TRU, Socialdemokratiet

 

Sæt strøm til den grønne omstilling

Havnegade fredag den 14. juni kl. 16.30

Jørgen Juul Rasmussen er blandt deltagerne, når TEKNIQ Arbejdsgiverne er vært for et større netværksarrangement om elektrificering. Under overskriften ”Sæt strøm til den grønne omstilling” samles politikere og repræsentanter fra en række brancheorganisationer. Samtidig offentliggøres en ny rapport fra Ea Energianalyse om perspektiverne for elektrificeringen af Danmark.

Social dumping og udfordringerne i byggeriet

3F teltet (på pladsen bag ved den gamle brandstation). Fredag d. 14. juni kl. 12.-13.

Jørgen Juul Rasmussen deltager i debat om udfordringerne med social dumping i byggeriet. Medvirkende er også 3F/Byg, Malerforbundet, Danske Malermestre og Dansk Byggeri.

OK-baren er åben:

Folkets Hus. Torsdag d. 13. juni kl. 18.00-18.30

Forbundsformand Jørgen Juul Rasmussen er bartender i OK-baren ved Folkets Hus sammen med formand for Kost- og Ernæringsforbundet Ghita Parry. Alle DEF-medlemmer er velkomne til at komme forbi og slukke tørsten med en kold fadøl.

Kender du typen? Uddannelsesspecial
Fredag d. 14. juni, kl. 12:00 - 13:00 ved G32 - MeningsMinisteriet

Næstformand Benny Yssing er blandt deltagerne, når der under overskriften ”Kender du Typen – Uddannelsesspecial” inviteres til dyst med Anne Glad som moderator” i MeningsMinisteriet på molen i Allinge Havn. To hold konkurrerer på deres viden om installationsuddannelser, rollemodeller, fordomme om branchen og dens fremtid.

Beskrivelse: Regeringen har lanceret teknologipagten og har fokus på, at flere skal tage en STEM-uddannelse. Det kræver, at vi gør op med nogle af de barrierer, der hersker omkring blandt andet kvalitet, fordomme og prioritering inden for de tekniske uddannelser. Kan politikerne mon hjælpe med at gøre op med de barrierer og fordomme? Eller eksisterer de også hos dem selv?

Deltagere

 • Niels Jørgen Hansen, adm. direktør, TEKNIQ Arbejdsgiverne
 • Benny Yssing, næstformand, Dansk El-Forbund
 • Niels Braaby, næstformand, Blik- og Rørarbejderforbundet
 • Mathias Vinholt, elektrikerlærling og medlem af Forretningsudvalget og formand for Fagligt Udvalg, DSU
 • Jacob Mark, ordfører og Folketingsmedlem, SF
 • Anne Glad, moderator og Livsstilsekspert

 

VERDENSMÅLS-MINIGOLF

Torsdag kl. 16:30: Vi mødes ved Verdensmålsteltet A1 og går i samlet flok til Sandvig.

Minigolf. Kl. 17:00-18:00: legene finder sted. Verdensmålsteltet A1 og Sandvig Minigolf nord for Danchells Anlæg

Forbundssekretær i Dansk El-Forbund Hanna Lindstrøm er blandt deltagerne, når Copenhagen Business School (CBS) arrangerer Verdensmåls-minigolf. Der spilles 17 huller – ét for hvert af de 17 Verdensmål.
CBS har inviteret kendisser, politikere, NGO-ambassadører og erhvervsledere til at dyste sammen med forskere og studerende med debat imens. Verdensmålene er i fokus, og en sportskommentator følger løbende med i, hvad der sker på banen. Kom og hep på hole in one, birdies og en bedre verden!
Rektor ved CBS, Nikolaj Malchow Møller, er vært ved hul 18. Medvirkende er bl.a. Gregor Halff, uddannelsesdekan og forskere fra CBS’ Business in Society-platforme.
Arrangører: CBS i samarbejde med Sandvig Minigolf, KVINFO og Institut for Menneskerettigheder.

Læs mere om Folkemødet på folkemoedet.dk.