DTU holder teknologisk topmøde

Universitetet åbner to dages slaraffenland for High Tech-interesserede

hightech summit

Installationsbranchen er i gang med en omstilling til den såkaldte Installation 4.0, hvor avanceret teknologi spiller en større og større rolle ikke mindst i elektrikernes arbejdsdag. Hvis man vil vide mere om, hvor det hele bærer hen med kunstig intelligens, Internet of Things, data analytics mv., er det måske en god idé at lægge vejen forbi Lyngby den 10. og 11. oktober.

Her inviterer DTU til High Tech Topmøde med et sandt overflødighedshorn af tekno-nørdede punkter på programmet. Topmødet henvender sig ifølge DTU til både udviklere, brugere, studerende og virksomheder med flere, der her kan møde hinanden og blive inspireret og udveksle erfaringer.

Der er både robotter og droner, kunstig intelligens, smart styring, Internet of Things, bæredygtighed som forretningsmodel og meget mere på dagsordenen. Fokus er på såvel udvikling som helt konkret brug, der kan være relevant også for elektrikere.

En af de ting, der præsenteres, er således resultaterne af et DTU-forsøg, hvor intelligente varmesystemer i bygninger kan styres med brug af data fra mobiltelefoner: Gennem brug af feedback fra brugerne og styringssystemer baseret på Internet of Things (IoT) og kunstig intelligens forbedres indeklimaet og bygningerne gøres mere fleksible.

Ifølge topmødets hjemmeside er deltagelse gratis for besøgende. Men tilmelding er nødvendig.