Efterlønsbevis

Efterlønsbeviset er din dokumentation for, at du har ret til efterløn.

Når du har fået dit efterlønsbevis, kan du gå på efterløn. Men du kan også vælge at udskyde din efterløn. Afhængig af din situation kan det være en fordel for dig at udskyde. Kontakt a-kassen for råd og vejledning om efterløn.

Du skal ikke betale efterlønsbidrag, når du har fået efterlønsbeviset.

Du bliver kontaktet af a-kassen

Et par måneder inden du nærmer dig efterlønsalderen, modtager du et brev fra a-kassen. Du modtager brevet i din postkasse i Mit DEF.

Efterlønsbeviset udstedes automatisk, og vi sender det til dig, når du har nået efterlønsalderen.

Ønsker du at gå efterløn på dagen, skal du i stedet udfylde en ansøgning, som du også finder på Mit DEF. Ansøgningen kan du tidligst udfylde en måned før din ret til efterløn.

Det er også i postkassen i Mit DEF, at du kan finde efterlønsbeviset, når vi har udstedt det.

Regler for at få efterlønsbevis og gå på efterløn

Det er et krav, at du på datoen for ret til efterløn, står fuldt ud til rådighed for arbejdsmarkedet. Er du i arbejde, vil du som hovedregel altid anses for at være til rådighed.

Med efterlønsbeviset følger flere fordele:

  • Du har ret til efterløn, selv om du sidenhen bliver syg. Du skal dog opfylde de almindelige betingelser for ret til efterløn.
  • Du får mulighed for at optjene skattefri præmier
  • Du har mulighed for at få beregnet din efterløn, ud fra den indkomst du havde på tidspunktet for bevisets gyldighed.

Sammen med efterlønsbeviset vil du modtage en oversigt over dine kendte pensioner. Selve beregningen af din efterlønssats sker på baggrund af de pensionsoplysninger, som selskaberne har indberettet til Skat.