El-lærlinge bygger broer

På fredag demonstrerer tre hold med ’Verdens Vildeste Brobyggere’ deres tekniske og håndværksmæssige evner

brobyggere 21

Tre elektrikerlærlinge er blandt de 30 håndværkerlærlinge og ingeniør- og arkitektstuderende, der på fredag vil bygge tre spektakulære broer i Kanalbyen i Fredericia. Det sker som led i arrangementet Verdens Vildeste Brobyggere.

Dermed gentages succesen fra 2021, hvor begivenheden fandt sted første gang – dengang på Engholmene i København. Billedet herover er taget ved den lejlighed.

De tre elektrikerlærlinge er på hver sit hold, hvor de på bare syv timer (men efter nøje forberedelser) skal bygge henholdsvis en gitterbro, en buebro og en hængebro. Med på holdene er også blandt andre tømrerlærlinge, smedelærlinge, ingeniørstuderende, kranlærlinge og struktører.

El-fagets repræsentanter er henholdsvis Anja Helle Lange Andersen fra EL:CON (gitterbro), Andreas F. Frederiksen fra Bravida (buebro) og Mads Lindberg Christiansen fra AB Electrics (hængebro). Dansk El-Forbund er med i en flot række sponsorer bag det store arrangement.

Begivenheden betegnes som både en folkefest, uddannelsesmesse og en hyldest til brobyggerne i ét. Arrangørerne fortæller, at der hele dagen vil være koncerter, interviews, stand-up, mad m.m. – og der er gratis adgang for alle.  

skærmdump brobyg