Elbil? Ikke her! Endnu …

Elbilerne udgør 0,45 procent af den samlede bestand af personbiler, viser nye tal

Der er langt til målet, hvad enten det er 500.000 eller en million elbiler i 2030. Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik (DS) nåede antallet af elbiler i maj op på 11.900 svarende til 0,45 procent af bilparken.

DS: elbiler mv. udvikling

Den samlede bestand af el-, plugin-hybrid- og brintdrevne biler nåede ultimo maj op på 19.000, fortæller DS. Denne type biler har i 2019 haft en tilgang på cirka 700 pr. måned svarende til tre procent af den samlede tilgang.

Men selv om der altså er langt til målet, og tilgangen er til at overse, betyder det ikke, at målet ikke kan nås. DS skriver, at det handler om, hvor hurtigt andelen kommer op på et ’substantielt niveau’.

Som eksempel nævnes, at hvis andelen af denne type biler i årene 2025-2030 – hvor der har været talt om et stop for nye fossilbiler – når op på 60 procent, vil der komme cirka 650.000 grønne biler til vognparken. Forudsat at der indregistreres 180.000 nye biler årligt, som er gennemsnittet for de seneste ti år.

Hastighedsrekord

I øvrigt fortsætter udviklingen af teknologien i elbiler med rasende fart. Helt bogstaveligt: Volkswagen har for nylig sat ny hastighedsrekord for elbiler på Nürburgring.

Strækningen på 20,8 km på den berømte bane blev tilbagelagt på seks minutter og fem sekunder. Man kan køre med på turen her, og her kan man også se den lidt fra oven.

Hastighedsrekord på Nürburgring