Elektrikeren bliver borgmester

Dansk El-Forbund skal finde en ny forbundssekretær efter supervalg til Allan Andersen i Tårnby

Flere end fire ud af ti stemmer ved kommunalvalget i Tårnby på Amager gik til Socialdemokratiet. Dermed er den hidtidige viceborgmester og forbundssekretær i Dansk El-Forbund Allan Andersen sikker på at kunne sætte sig i borgmesterstolen.

borgmesterportræt

Mere præcist fik liste A 40,7 procent af stemmerne, hvilket var en fremgang på 0,7 procent i forhold til seneste valg. Allan Andersen formåede altså at løfte arven og sikre, at Tårnby fortsat er en af Socialdemokratiets absolutte højborge.

Fagbladet Elektrikeren bragte i nr. 6 her i efteråret et portræt af borgmesterkandidaten. Han er udlært elektriker, og Allan Andersen ser gerne flere med håndværkerbaggrund i kommunalpolitik:

– Sammensætningen af politikere i både Folketinget og kommunalbestyrelser skal jo gerne afspejle det øvrige samfund. Så der skal gerne være nogle fra både det offentlige og det private og nogle faglige kandidater, som kan repræsentere lønmodtagerne, sagde han til fagbladet.

Allan Andersen bliver – så vidt vides – den eneste elektriker-borgmester i denne omgang. Men han er ikke den første: Peder Ivar Nielsen var borgmester i Brønderslev i perioden 1990-1998, og Robert Svane Hansen var amtsborgmester i Århus fra 1970 til 1981.

Dansk El-Forbund skal nu finde en afløser for Allan Andersen. I første omgang bliver der tale om en direkte ansættelse, men da forbundssekretærerne er på valg, vil det blive op til den kommende kongres at be- eller afkræfte besættelsen af stillingen.