En prismodtager holder festival

Den store, årlige festival for arbejdernes historie finder sted på lørdag

SFAH festival

Kampene, kulturen og kooperationen – dette og meget mere er på det omfattende program, når Selskabet for Arbejderhistorie (SFAH) på lørdag den 30. oktober blænder op for Arbejderhistoriefestival 2021. Ud over ”foredrag debat og oplysning om arbejderbevægelsens kultur og historie” byder dagen blandt andet på overrækkelse af Arbejderhistorieprisen og en bogreception.

Festivalen finder sted i tidsrummet 9.30 til 18 i Arbejdermuseet i København. Hvis sulten melder sig undervejs, er der mulighed for Gullasch a la Proletar i Københavns eneste fredede kælderbeværtning – Café & Øl-Halle ”1892”.

Festivalen er en årligt tilbagevendende begivenhed, som har fundet sted siden 2014. Der er gratis adgang, og måske er det en god idé på forhånd at orientere sig i de mange muligheder – mange af programmets punkter foregår sideløbende.

SFAH blev grundlagt i 1970 som Selskabet til Forskning i Arbejderbevægelsens Historie. I 2018 modtog SFAH på Dansk El-Forbunds kongres den ene af forbundets kulturpriser på 50.000 kroner (læs mere på side 12 i fagbladet Elektrikerens særlige kongresudgivelse).