Energimuseet indgår i nyt samarbejde

Museet skal fremover køre parløb med Danmarks Tekniske Museum

Energimuseet web

En af (mange) fordele ved medlemskabet af Dansk El-Forbund er den gratis adgang til Energimuseet – med partner og børn. Måske er den kommende weekend udset til et besøg.

Om fordelen udstrækkes til også at gælde Danmarks Tekniske Museum står foreløbigt hen i det uvisse. Men i hvert fald har de to museer nu kundgjort, at de indgår et formaliseret samarbejde. I en pressemeddelelse hedder det:

”Energimuseet og Danmarks Tekniske Museum er på mange måder det perfekte match, der endvidere opfylder ordsproget om at lige børn leger bedst. Organisationerne er nogenlunde lige store, de har nogenlunde samme antal gæster med samme fordeling mellem unge og ældre, og de har begge relativt nye direktører, der er hentet udenfor museumsbranchen. Begge museer er også i udviklingsfasen med henblik på skabe nye rum for museumsoplevelser.”

Mens Danmarks Tekniske Museum ligger i Helsingør, befinder Energimuseet sig nær Bjerringbro. Sidstnævnte er p.t. i gang med at udvikle og teste forskellige undervisningsforløb om Power-to-X sammen med Aalborg Universitet og en række virksomhedspartnere. Dette projekt kan i færdig form lige så godt gennemføres på Danmarks Tekniske Museum, som derfor får lov til at bruge det udviklede materiale, fremgår det som et eksempel på det fremtidige samarbejde.