Flere penge til grønne energiteknologi-projekter i 2018

Så er det nu, der skal søges om midler til energiteknologiske projekter til den grønne omstilling

energiprojekt karse

Hvis man har en god idé til en ny energiteknologi, der kan hjælpe i den grønne omstilling, men mangler pengene til at føre den ud i livet, så kan hjælpen være nær: Frem til den 2. marts kan der søges midler i Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP), der i 2018 bugner med cirka 400 mio. kroner.

Det er Energistyrelsen, der i en pressemeddelelse fortæller, at EUDP-midlerne til perspektivrige, innovative projekter i 2018 er øget med cirka 80 mio. kroner til de cirka 400 mio. kroner. Nu, i årets første runde, udbydes op til 230 mio. kroner.

Der er generel t frit slag for de gode ideer, idet midlerne udbydes bredt til alle teknologier, der – som det hedder – er relevante for den grønne omstilling. Men der er deadline for ansøgninger den 2. marts.

Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) er en offentlig tilskudsordning. Ordningen støtter ny teknologi på energiområdet, som kan bidrage til at indfri Danmarks målsætninger inden for energi og klima.

I forbindelse med indkaldelsen har Energistyrelsen en lang række gode råd til ansøgerne. De fremgår i pressemeddelelsen, hvor der også er link til ansøgningsmateriale mv.