Fortsat penge til arbejdsmiljø og dumping-indsats

Bred politisk forståelse sikrer, at vigtige bevillinger videreføres i 2023 trods manglende aftale

at-bevilling

Det kunne være gået helt galt, men nu sikrer en videreførelse af eksisterende bevillinger et samlet beløb på over 281 mio. kroner til Arbejdstilsynet, Skattestyrelsen, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø og Erhvervsstyrelsen i 2023. Et meget bredt politisk flertal har lovet at fortsætte de gældende bevillinger, når de udløber ved årsskiftet, hvis der ikke nås en egentlig aftale på området.

Det fortæller Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse. Sagen er, at den nuværende arbejdsmiljøaftale fra 2019 udløber ved udgangen af 2022, og forhandlingerne om en 4-årig aftale er i gang i øjeblikket. Men aftalen er endnu ikke i hus, og derfor har flertallet aftalt at sikre, at blandt andet midlertidige bevillinger til indsatsen mod social dumping ikke bortfalder, og at Arbejdstilsynet ikke mister 40 procent af sin nuværende bevilling.

Aftalen indebærer også, at der indføres en autorisationsordning for asbestarbejde. Området tilføres 2 mio. kroner i perioden 2023-2026. Desuden kommer der i 2023 et øget tilsyn med asbestarbejde og en styrket kommunikations- og vejledningsindsats om asbest.