Gratis indboforsikring til ny-udlærte

Alle ny-udlærte elektrikere, der bliver i Dansk El-Forbund, får nu et års gratis indboforsikring

Dansk El-Forbund (DEF) tilbyder i samarbejde med Alka Forsikring alle ny-udlærte elektrikere, der bliver i fagforeningen efter endt uddannelse, en gratis indboforsikring i et år. På den måde sikres unge DEF-medlemmer både på arbejdet og i privaten. Forsikringen dækker i tilfælde af for eksempel brand, indbrud og pludselige skader på indbo. ’Indbo’ er eksempelvis mobiltelefonen, computeren og cyklen. Forsikringen er også en ansvarsforsikring, så medlemmerne kan få hjælp, hvis de skader andre eller andres ting.

 

Se en lille intro-video om 'eksamensgaven' til ny-udlærte elektrikere fra Dansk El-Forbund og Alka

Ordningen trådte i kraft den 1. august, så hvis man lige har fået sit svendebrev – eller har fået det inden for de seneste tre måneder – kan man læse mere og hente sin gave på alka.dk/tillykkeDEF.

Ny-udlærte, der allerede har en indboforsikring hos Alka, skal selvfølgelig ikke snydes for en gave. De får i stedet et gavekort til at shoppe for.

Få unge har en indboforsikring 

Hvis man ikke har en indbo- og ansvarsforsikring, kan det blive meget dyrt, hvis uheldet er ude. Som ung er man dækket af sine forældres indboforsikring, indtil man fylder 21 år. Derefter er det mere end hver tredje ung mellem 21 og 24 år, som ikke får bestilt en indboforsikring. Det viser tal fra forsikringsselskabernes brancheorganisation Forsikring & Pension. Blandt danskerne generelt er det omkring hver tiende husstand, som ikke har en indboforsikring.

Sådan gør du brug af tilbuddet

Som ny-udlært medlem af Dansk El-Forbund skal du gå ind på alka.dk/tillykkeDEF for at aktivere tilbuddet. Tilbuddet om en gratis indboforsikring gælder op til tre måneder efter, at du er blevet udlært. Alkas indboforsikring er i øvrigt kåret som ’Bedst i test’ af Forbrugerrådets magasin Tænk Penge