Grønne temamøder kigger frem mod DEF-kongres

DEF-afdelinger slår dørene op for temamøder, der kigger frem mod de kongresbeslutninger, der kan blive afgørende for elektrikernes fremtid i den grønne omstilling

’Hvad betyder den grønne omstilling for dig som elektriker?’

Sådan lyder overskriften for de ’grønne temamøder’, der i løbet af august og september løber af stablen i DEF’s lokalafdelinger i hele landet. Her vil forbundets tekniske konsulent Martin Mortensen og politiske konsulent Lea Trier Krøll sætte fokus på elbranchens ’grønne opgaver’ og hele den grønne omstillings betydning for DEF-medlemmerne. Mens Martin Mortensen vil fokusere på nogle af de el-opgaver, der vil komme til at fylde mere i fremtiden, vil Lea Trier Krøll lægge op til debat om, hvordan DEF kan gribe de muligheder og håndtere de udfordringer, der kan opstå, når den grønne omstilling tager fat og el-faget forandres.

Muligheder og udfordringer

- Vores fag og hele det el-tekniske område står helt central i den grønne omstilling. Ingen andre faggrupper er mere efterspurgte end elektrikerne. Faktisk viser analyser, at el-faget kan bidrage til mere end 81 procent af de grønne løsninger, der skal til for at komme i mål med klimamålsætningen, forklarer teknisk konsulent Martin Mortensen.

Politisk konsulent Lea Trier Krøll supplerer:

-  Men den grønne omstilling skaber også nye udfordringer, som vi bliver nødt til at forholde os til: Hvordan får vi nok ’kloge hænder’? Hvordan organiserer vi de nye i faget? Hvordan får alle adgang til de rette kompetencer, og hvordan sikrer vi et godt arbejdsmiljø og retfærdige vilkår for alle? Det er nogle af de emner, vi kommer til at diskutere. 

Temamøderne er for alle medlemmer men særligt målrettet bestyrelsesmedlemmer og kongresdelegerede i DEF’s lokalafdelinger. Man kan læse mere om temamøderne HER og tilmelde sig via arrangementskalenderen eller ved at kontakte sin lokalafdeling. Læs mere om Dansk El-Forbund og den grønne omstilling i det nye nummer af fagbladet Elektrikeren.

Rapporten ’Dansk El-Forbund og den grønne omstilling’, som vil blive uddelt i et fysisk eksemplar på temamøderne, kan downloades HER.