Høj beskæftigelse skæpper i pensionskasse

Mange nye medlemmer i Industriens Pension, fortæller halvårsrapport

Det fosser ind med medlemmer og penge hos Industriens Pension: Når det går godt med beskæftigelsen, går det også godt for selskaberne bag arbejdsmarkedspensionerne.

IP halvårsrapport 2018

Industriens Pension har netop offentliggjort sin halvårsrapport, og her er der tale om ny rekord for både medlemmer og indbetalinger i første halvår af 2018. En stor del af Dansk El-Forbunds medlemmer har via overenskomsten deres pensionsordning i Industriens Pension, og det er nærliggende at antage, at elektrikerne har medvirket til de pæne tal.

I alt er antallet af medlemmer steget med 4.700, fortæller selskabet i en pressemeddelelse. Faktisk er der i halvåret sat flere rekorder: Medlemstallet sætter rekord for dette tidspunkt på året, og både ind- og udbetalinger har været rekordhøje.

I alt har Industriens Pension nu cirka 407.000 medlemmer. Sammenhængen mellem beskæftigelse og medlemsudvikling underbygges også af, at i år er fjerde år i træk med stigende antal medlemmer i halvårsperioden. Siden første halvår 2014 er medlemstallet steget med 14.000.

Til gengæld er der mere moderat begejstring over afkastet af investeringerne. Situationen for Industriens Pension er den samme som for PensionDanmark, der for nylig offentliggjorde sit halvårsregnskab: Halvåret har været ’udfordrende’.

Industriens Pension henviser blandt andet til uro på de finansielle markeder som baggrund for et ’beskedent positivt afkast på 1 mia. kroner ved udgangen af første halvår svarende til 0,6 procent’. Selskabet tilføjer, at de urolige finansmarkeder i første halvår kommer efter en lang årrække med meget høje og stabile afkast. Over de seneste ti år har Industriens Pension således opnået et gennemsnitligt afkast på 9,6 procent om året, hvilket er blandt branchens absolut højeste afkast.

Flere tal kan findes i halvårsrapporten, der kan downloades på siden med pressemeddelelsen.

IP halvår 18 medlemmer

IP halvår 18 afkast