Hvad kan coronavirusset betyde for dit job?

FH’s chefjurist giver svar på spørgsmål om, hvordan du skal forholde dig, hvis din hverdag pludselig bliver påvirket af coronavirusset

I december viste sig de første tilfælde af virusset, som har fået navnet COVID-19, i den kinesiske by Wuhan i provinsen Hubei. Siden er mange døde af virusset, og antallet af smittede er steget med høj hastighed. Virusset er konstateret i det meste af verden.

Flere af Dansk El-Forbunds (DEF) lokalafdelinger får i disse dage spørgsmål fra medlemmer om, hvordan de skal forholde sig, hvis de for eksempel skulle komme i karantæne på grund af risiko for coronasmitte. Eller hvis man er taget på ferie til et område, hvor myndighederne har frarådet at tage hen. Og hvad nu, hvis din arbejdsgiver sender dig hjem, fordi vedkommende er bange for, at du smitter dine kolleger?

Chefjurist Peter Nisbeth fra Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) har udarbejdet svar på en række spørgsmål om, hvordan du skal forholde dig, hvis din hverdag pludselig bliver påvirket af coronavirusset.

Svarerne kan findes på FH’s hjemmeside, som du kan tilgå HER.

DEF har desuden lavet en liste med links til en række relevante hjemmesider, der giver svar på spørgsmål om coronavirus. Dem kan du finde HER