Hvem er verdens værste boss?

ITUC har oprettet speciel afstemning forud for kongres i november

ITUC boss-valg

Heldigvis er der ingen danske kandidater til titlen, og det er nok også en af de priser, man helst ikke vil vinde: Verdens værste boss.

Det er ITUC, den internationale sammenslutning af fagforbund, der forud for sin kongres i november gentager den lidt specielle afstemning. Tidligere vindere har været Jeff Bezos (Amazon) i 2014 og Michael O’Leary (Ryanair) i 2018.

ITUC har lavet en ’shortlist’ med seks kandidater, man kan stemme på, og her optræder Jeff Bezos igen og ligger i øjeblikket i ’førerpositionen’. En anden af kandidaterne er Peter Hebblethwaite fra P&O Ferries, der fyrede knap 800 medarbejdere via mail uden i øvrigt at kontakte hverken de ansatte selv eller deres fagforeninger, og ’sikkerhedsfolk’ bordede herefter skibene med håndjern for at fjerne besætningerne. Disse er erstattet af arbejdskraft til mindre end minimumsbetalingen.

Afstemningen skal sætte fokus på ITUC-kongressen, men baggrunden er dybt alvorlig:

– Dette er en liste over udnyttelse, uværdige arbejdsforhold, outsourcing, usikre forretningsmetoder, underbetaling og anti-organiserings-initimidering. Det er svært at finde den værste, men stem nu, opfordrer generalsekretær Sharan Burrow.