Om DEF

Hvem er vi?

Dansk El-Forbund er den eneste fagrelevante fagforening for elektrikere og teknikere. Vi samler mere end 27.000 medlemmer på det el-tekniske område.

Dansk El-Forbund er for dig, der arbejder på det el-tekniske område, fx som elektriker eller tekniker. Vi dækker mange fagområder inden for el og teknik. Mange af os har selv en baggrund inden for faget og branchen, så vi kender dit arbejde og din arbejdsdag. Vi samler både ufaglærte, faglærte og videreuddannede elektrikere, projektledere samt formænd.

Vi har mange tilbud til dig som medlem, blandt andet en ungdomsafdeling, og et fagblad om elektrikernes og teknikernes arbejde. Gennem tiden har vi opnået meget, og sammen arbejder vi fortsat for gode arbejdsforhold og høj faglig standard inden for el-branchen.

Vi har lokalafdelinger over hele landet, som kender forholdene tæt på dig. Hvilken lokalafdeling du hører til, afhænger af, hvor du arbejder. Hvis du fx arbejder i Slagelse, hører du til lokalafdelingen Vestsjælland, mens du hører til afdelingen på Fyn, hvis du arbejder i Fåborg.

Du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os.

Formål og målsætning

Vores formål er at samle alle, der arbejder inden for det el-tekniske område, i én faglig organisation. Det gør vi for at forbedre arbejdsvilkårene ved:

  • at sikre alle overenskomst- eller aftaledækning,
  • at sikre medindflydelse på arbejdspladsen,
  • at sikre muligheden for kompetencegivende uddannelser,
  • at sikre et godt arbejdsmiljø,
  • at sikre medlemmernes interesser i samfundet,
  • at sikre demokrati og solidaritet.

Dansk El-Forbund har love, der regulerer vores formål, demokrati og struktur, kontingenter, lønninger, regnskab mv.. Lovene siger også, at overenskomster skal vedtages gennem medlemsafstemninger. Disse love og vores handlingsplaner bliver vedtaget på vores kongresser hvert fjerde år.

 

Forbundets love & strategi

Hvad konstituerer os, og hvilken retning er lagt for de nærmeste år? Du kan finde vedtagelser fra Dansk El-Forbunds kongres om DEF's forbundslove, strategi og handlingsplaner under Selvbetjening.

Sejre gennem tiden

Gennem en fælles indsats har vi nået mange resultater. I de seneste årtier har vi blandt andet opnået:

  • 2023Fem uger ekstra til elektrikeruddannelsen. Flekstid hvis du selv ønsker det. Forhøjede satser til barsel og forældreorlov
  • 2021Etableringen af Tidlig Pension. Verdens første forløbsundersøgelse af skader efter el-ulykker. Vundet retssager i landsretten om medlemmers skader efter el-ulykker

Find din lokalafdeling

Din lokalafdeling står klar med råd og vejledning.