Hyggen blev hugget

Stjålet julebelysning lægger dæmper på julehyggen i Søborg

julelys

Hvis beboerne i Søborg ikke kan finde ind i den rette julestemning i år, kan det skyldes, at den sædvanlige julebelysning ikke bliver hængt op på byens hovedgade. Fem kilometer kabler, der var tiltænkt at skulle pryde hovedgaden, er nemlig blevet stjålet.

Det var en elektriker, der opdagede tyveriet i starten af november. Her åbnede han døren til lageret, der har opbevaret kablerne til julebelysningen, og fandt kun et halvanden meter langt kabel, som gerningsmændene havde efterladt.

– Elektrikeren ringede til mig og fortalte, at kablerne var blevet stjålet, og jeg tænkte: "Det ser sort ud". Vi arbejder på højtryk for at finde en løsning, men det er en nærmest umulig opgave at nå det til 1. december, siger Niels Nebeling, der er formand for Handelsforeningen for Søborg og Omegn, til TV 2.

Han vurderer, at det tager omkring to måneder at producere de specielle kabler, og derefter tager det 20 dage at sætte julebelysningen op. Han har derfor meddelt kommunen, at julebelysningen formentlig er aflyst. Handelsforeningen og borgerne i Søborg kan dog glæde sig over, at der stadig kommer til at være lys i juletræet foran rådhuset.

De fleste steder er ophængningen af julepynten efterhånden overstået, og billedet her på siden er selvsagt ikke fra Søborg. Fagbladet Elektrikeren bragte i den seneste udgave en række gode råd om sikkerheden i forbindelse med ophængningsarbejdet, og hvis det endnu ikke er overstået – for eksempel på grund af forsinkelse efter tyverier – kan man læse dem her på side 26.