Hyldest til Skills-vinder i el-faget

Danmarks dygtigste unge elektriker i 2023 fik både en snak med kronprinsen og rådhuspandekager af Københavns overborgmester

Det har mildest talt været nogle begivenhedsrige døgn for vinderen af DM i Skills i el-faget Jakob Søe Lillelund, der går på TEC og står i lære hos SIF-gruppen. Da DM i Skills – også kaldet Danmarksmesterskaberne i erhvervsuddannelser – løb af stablen i Fredericia i dagene d. 2.-4. februar var det H.K.H Kronprins Frederik, der stod for den officielle åbning af mesterskaberne, hvor omkring 300 unge konkurrerede inden for 45 forskellige fag.

Senere samme dag kom kronprinsen forbi elektrikerfagets konkurrencestand og fik en snak med elektrikerlærlingen Jakob Søe Lillelund, der to dage senere kunne kalde sig for Danmarks dygtigste unge elektriker i 2023.

Tirsdag var der yderligere hyldest til den 24-årige el-lærling, da han sammen med fem andre vindere af DM i Skills fra Københavnsområdet fik rådhuspandekager på Københavns Rådhus og medaljer samt hyldesttaler af overborgmester Sophie Hæstorp Andersen og børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager.

Det er langt fra første gang, at en ung lærling fra SIF-gruppen vinder DM i Skills i el-faget. Dette års vinder Jakob Søe Lilleund har trænet op til mesterskaberne sammen med vinderen fra 2020 Emil Eigenbrod, der i dag er hans kollega i virksomheden. Også uddannelsesinstitutionen TEC har udklækket flere vindere i el-fagets konkurrence til DM i Skills.

Du kan læse meget mere om dette års Skills-vinder i den kommende udgave af fagbladet Elektrikeren og se mere om mesterskaberne på Skillsdenmark.dk.

Elektrikerlærling Jakob Søe Lillelund har vundet DM i Skills i el-faget. Han har gået på TEC og står i lære hos SIF-gruppen. Foto: Skillsdenmark.