Indsamling til lønstatistikken nærmer sig

Lønforhandlingerne er vel overstået. Snart får du og medlemmerne mulighed for at indberette til den årlige lønstatistik

Forårets lokale lønforhandlinger er veloverstået med mange flotte resultater. Nu skal vi se den overordnede effekt: 23. september 2019 åbner Dansk El-Forbund for indsamling til den årlige lønstatistik.

Alle medlemmer modtager en e-mail først i uge 39 med et direkte link her til forbundets hjemmeside, hvor man kan indberette sin løn til lønstatistikken.

Den endelige lønstatistik bliver offentliggjort her på hjemmesiden i uge 44. Lønstatistikken er et af de vigtigste redskaber til at argumentere for en højere løn ved lønforhandling.

Du må gerne indhente lønoplysninger

Husk, at du som tillidsvalgt og statistikfører gerne må få udleveret virksomhedens lønoplysninger. Dansk El-Forbund har tidligere erfaret, at statistikførere og tillidsrepræsentanter har oplevet udfordringer med at få lønoplysningerne udleveret – som regel med henvisning til GDPR.

Men der er ikke noget i persondataforordningen, som hindrer virksomheden i at udlevere oplysningerne. De lønoplysninger, som forbundet skal bruge, er højeste løn, laveste løn og gennemsnittet – og der skal ikke kobles navne på oplysningerne, så de er ikke følsomme.

Kontakt din lokalafdeling, hvis du fortsat oplever problemer.

Lønforhandlinger med flotte resultater

Dansk El-Forbund Lønkampagne 2019 logoForårets mange lokale lønforhandlinger har medført nogle flotte resultater, hvor I har været aktive med at forhandle nogle gode generelle vilkår hjem til kollegaerne.

Det er blandt andet i mange klubber lykkedes at få en aftale om en grundløn i virksomhederne. De steder er den gennemsnitlige grundløn – altså den lavest mulige løn ved ansættelse i virksomheden – på 188,85 kr. Det er et stærkt værn mod social dumping!

Vi takker for jeres indsats. Som forbund er vi stolte over at have så aktive medlemmer og tillidsvalgte.