Industrien indbyder til arbejdsmiljø-topmøde

Sikkerhed, psykisk arbejdsmiljø og hjerneforskning er blandt programpunkterne

Årets arbejdsmiljøbegivenhed. Sådan betegner arrangøren selv arrangementet, der finder sted den 25. oktober i Odense Congress Center.

topmøde BFA-i 17

Arrangementet er ’Arbejdsmiljø Topmøde’, og arrangøren er Branchefællesskabet for arbejdsmiljø i industrien (BFA-I). Deltagelse i mødet er gratis, og der er nu åbnet for tilmelding med sidste frist den 16. oktober.

Der er tale om et endags-arrangement med både oplægsholdere i plenum og fem særlige sessioner. Emnerne spænder vidt med fokus på blandt andet ulykker, samarbejde, stressforebyggelse, allergi, tunge løft, sikkerhed ved service og reparation af maskiner.

Det kan således være meget at hente også for industriens elektrikere. Og selv om emnerne er seriøse, behøver de ikke være kedelige. For eksempel hjælper Dacapo Teatret med at eksemplificere programpunktet ’forebyggelse af stress’.

Blandt oplægsholderne er også den fra medierne kendte hjerneforsker Peter Lund Madsen. Han vil fortælle om, hvorfor arbejdsglæden er det vigtigste, vi mennesker har, hvor i hjernen, den sidder, og han vil fortælle om krybdyrhjernen og den basale motivation.

Bag arrangementet står CO-industri (der omfatter blandt andre Dansk El-Forbund), Dansk Industri og Lederne. I invitationen opfordrer arrangørerne til, at virksomhederne deltager med både a- og b-siderepræsentanter fra arbejdsmiljøorganisationen.