Job-barometret peger fortsat på højtryk

Manglen på arbejdskraft som begrænsning i produktionen nærmer sig gamle højder

forventninger el-job

Det ser stadig lovende ud for elektrikernes beskæftigelsessituation. Forventningerne til de kommende tre måneders beskæftigelse inden for brancheområdet el-installation ligger på nettotallet otte. Det er en smule lavere end i oktober, hvor det var ti – men det er fortsat et højt tal.

Det er Danmarks Statistik, der har offentliggjort konjunkturbarometret for november. Generelt ser det også pænt ud for bygge- og anlægsområdet: Den sammensatte, sæsonkorrigerede konjunkturindikator, der omfatter både ordrebeholdning og beskæftigelsesforventninger, ligger her på minus to mod minus en i oktober.

Situationen er fortsat den, at der er højtryk på beskæftigelsen inden for el-installation, og det ses også i statistikken for mangel på arbejdskraft som produktionsbegrænsning. Den melding kommer nu fra 38 procent af virksomhederne – mod 36 i oktober.

Det er det højeste tal siden ’de vilde dage’ umiddelbart før krisen satte ind. Et højdepunkt i den del af statistikken kom i oktober 2007, hvor 48 procent af virksomhederne oplevede mangel på arbejdskraft som en begrænsning i produktionen.

a-kraftmangel 2017

Mangel på arbejdskraft som en produktionsbegrænsning inden for el-installation: Udviklingen i 2017

a-kraftmangel siden 2007

Mangel på arbejdskraft som en produktionsbegrænsning inden for el-installation: Udviklingen siden 2007