Kom på virtuel helikoptertur til havvindmøllepark

Energistyrelsen står bag en virtuel platform, der giver en helikoptertur til en havvindmøllepark, og som skal inspirere spirende havvindsnationer ved at give et indblik i de danske havvindserfaringer

Danmark har opstillet vindmøller siden 1970’erne og er i dag blandt de førende lande i verden, når det gælder udvikling, produktion og opstilling af vindmøller. Havvindenergi er netop udviklet på baggrund af den danske succes med landvind. Faktisk var Danmark det første land i verden til at opstille en havvindmøllepark - parken Vindeby ud for Lolland i 1991.

Nu skal de danske erfaringer på området udbredes til resten af verden ved hjælp af en ’virtuel vindplatform’, der giver mulighed for at hoppe på en 3D-helikoptertur til en transformerplatform. Her kan man møde danske havvindseksperter, blive klogere på de forskellige områder af forsyningskæden og udforske de visuelle effekter af vindmøller fra forskellige afstande fra land.

Det er Energistyrelsen, der i samarbejde med Udenrigsministeriet har udviklet platformen, der introducerer publikum til historien om overgangen til havvind og præsenterer den danske tilgang i udviklingen af havvind. Platformen, som er tilgængelig på tre sprog (engelsk, japansk og koreansk), og som henvender sig til offentlige myndigheder i nye havvindsmarkeder, er tilgængelig på www.offshorewindtour.org. Den er i øvrigt inspireret af Udenrigsministeriets Trade Council i Nordamerikas virtuelle ture afholdt under Covid-19, da rejserestriktionerne gjorde det umuligt at rejse og opleve havvind i Danmark på førstehånd.

Man kan læse mere om den nye virtuelle platform på Energistyrelsens hjemmeside.