Kom til DM i Skills!

Danmarks dygtigste unge elektriker skal findes, når DM i Skills 2023 løber af stablen i Fredericia. Der er gratis adgang for alle interesserede

Hvem kan kalde sig for Danmarksmester i el-faget i 2023?

Det ved vi på lørdag d. 4. februar, når DM i Skills – også kaldet Danmarksmesterskaberne i erhvervsuddannelser – har fundet sine vindere inden for de mange forskellige fag. Flere end 300 unge skal dyste om titlen som Danmarksmester. 

Den 2. - 4. februar afholdes DM i Skills i Fredericias MESSE C, der har gratis adgang for alle interesserede. Torsdag åbner H.K.H Kronprins Frederik mesterskaberne, og han vil senere lægge vejen forbi elektrikernes konkurrencestand og tale med el-finalisterne. 

De fem regionale vindere og el-finalister, der skal konkurrere om titlen som Danmarksmester er:

  • Region Nord: Marcus Hedemand fra EUC Nord og Scanel International A/S
  • Region Midt: Jacob Steinicke Laursen fra Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier og Midtjysk El Center Aps
  • Region Syd: Steffen Pilegaard Munter fra Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier og Haugegruppen
  • Region Sjælland og Hovedstaden: Lukas Marcus Pedersen fra CELF og El-Dam A/S og Jacob Søe Lillelund fra TEC og SIF Gruppen.

De fem el-finalister skal både trække kabler, sætte kontakter og forskellige lamper op, ligesom de skal programmere styringer som for eksempel smart home til energibesparende løsninger. Det er grøn omstilling for alle pengene, der forhåbentlig kan inspirere de mange besøgende skoleelever til at vælge en fremtid inden for el-faget.

Hvis man ikke har mulighed for at lægge vejen forbi Fredericia, kan mesterskaberne følges via Skills Denmarks facebookside.

Du kan se mere om DM i Skills på Skillsdenmark.dk.

Sidste års vinder af DM i Skills i el-faget blev Christian Ottosen Keis, der her ses sammen med tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, der er blevet formand for EuroSkills 2025, der skal afholdes i Herning.