Konkurrencestyrelsen bremser Alka-salg

Dansk El-Forbund tager situationen til efterretning og forholder sig afventende

Et salg af forsikringsselskabet Alka til Tryg er blevet bremset af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Det fortæller Ritzau med henvisning til en fondsbørsmeddelelse fra Tryg.

Alka-billede

Salget af Alka for 8,2 mia. kroner blev offentliggjort i december 2017. Dansk El-Forbund (DEF) var/er mindretalsaktionær i selskabet og var ikke involveret i forløbet. Dengang tog forbundet salget til efterretning, og det samme gør DEF nu, hvor salget – i hvert fald indtil videre – er blevet bremset.

Alka var/er ejet af en række fagforbund, og DEF stod til ved en godkendelse af salget at få cirka 90 mio. kroner for aktierne. Men de penge indgår ikke i budgettet, da de endnu ikke er udbetalt.

– Vi sælger ikke skindet, før bjørnen er skudt, konstater forbundsformand Jørgen Juul Rasmussen.

Baggrunden for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens indgriben er angiveligt betænkeligheder ved transaktionens indvirkning på dynamikken i det danske forsikringsmarked. Tryg har ifølge Ritzau fremsat forslag, der skal formilde konkurrencemyndighederne.

Godkendelsesprocessen er nu blevet forlænget. Den forventes afsluttet inden udgangen af 2018, skriver Tryg ifølge Ritzau.