Kvalifikationsløft på forhøjede dagpenge skal genstartes

Regeringen vil genindføre ordning, der sluttede ved årsskiftet – elektrikerne er på top 10 blandt de omfattede uddannelser

udd kvalifikation

Inden for brancher med mangel på arbejdskraft skal der fra 1. juli igen være mulighed for at opkvalificere sig på 110 procent dagpengesats. Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Ordningen var gældende fra august 2020, men udløb ved årsskiftet. Indtil videre lægges op til, at den igen skal gælde fra 1. juli og året ud. Cirka 2.800 ledige begyndte et uddannelsesforløb i første omgang.

Med initiativet vil regeringen vil gøre det mere økonomisk attraktivt for dagpengemodtagere at gå fra at være ufaglært til faglært. For at komme i betragtning, skal man være over 30 år og ufaglært eller faglært med en forældet uddannelse.

Elektrikeruddannelsen var en af de mest populære uddannelser i den første periode. På en liste over antal og andel påbegyndte forløb (top 10 mest anvendte) ligger uddannelsen på sjettepladsen med 212 deltagere svarende til 7,2 procent.

Til sammenligning var de mest søgte uddannelser social- og sundhedshjælper og social- og sundhedsassistent med henholdsvis 523 og 17,7 procent og 269 og 9,1 procent. Områderne er væsentligt større end elområdet, som dermed relativt set vel må betegnes som særdeles eftertragtet.