Læreplads

Brug dit netværk. Måske kender dine venner, forældre eller andre lige netop den virksomhed, der mangler en lærling som dig.

Kender du ikke nogen, der kender nogen med  forbindelse til relevante virksomheder, kan du have nytte af hjemmesiden praktikpladsen.dk, som du finder link til her på siden. Her kan du se, hvilke virksomheder, der er godkendt til at uddanne elektrikere. Du kan også se, om en virksomhed har en ledig praktikplads, eller hvornår de nuværende uddannelsesaftaler udløber i virksomheden. Men lad dig ikke begrænse.

Kontakt virksomheden

Selvom en virksomhed måske ikke umiddelbart søger en lærling, kan du stadig kontakte dem; måske er det lige netop dig, der gør dem opmærksom på at tage en lærling.
Når du har fundet frem til en virksomhed, som du vil søge praktikplads hos, er det en god idé at få mere viden om virksomheden via deres hjemmeside. På den måde kan du både få praktisk info og viden om virksomhedens kultur.

Krav til virksomheden

Virksomheden skal være godkendt som uddannelsessted for, at der kan ansættes og uddannes en lærling. Godkendelsen skal sikre, at virksomheden har tilstrækkelig faglig kompetence til at uddanne lærlinge.

Vi har linket til Elektrikerbranchens virksomhedssite, så du kan få et overblik over de mange muligheder, og her er desuden beskrevet, hvordan virksomheder bliver godkendt.

På Undervisningsministeriets hjemmeside finder du yderligere information om lærepladser og praktik.