Nyt tilbud: Digital undervisning for lærlinge

I efteråret afholder Dansk El-Forbund og softwarevirksomheden, IGE+XAO Group, for første gang digitale kurser for lærlingemedlemmer

Til dig der gerne vil vide mere om styringer”. Sådan lyder underoverskriften på et af de postkort, Dansk El-Forbund uddeler på erhvervsskolerne lige for tiden. I efteråret afholder Dansk El-Forbund og IGE+XAO Group nemlig to webinarer for lærlingemedlemmer – et om tegning og dokumentation af husinstallationer og et om styringer. Tegning og dokumentation af husinstallationer og styringer er en vigtig del af elektrikeruddannelsen.

 

Ungdommens digitale temamøder i 2021
Tegning og dokumentation af styringer | 08/03 kl. 16:30-17:30 (er afholdt)

Indhold i webinaret:

På dette webinar lærer du at læse og tegne en styring, som er en forudsætning for at udføre, servicere og dokumentere en styring. Det er en vigtig del af uddannelsen som elektriker, og derfor er webinaret oplagt for dig, der enten skal forberede dig på den del af pensum, eller dig der vil genopfriske emnet. Alle praktiske eksempler udarbejdes i SEE Electrical.

Under webinaret kommer vi ind på:

 • Kort præsentation af IGE+XAO
 • Hvad er en styring?
 • Hvorfor og hvor bruges styringer?
 • Gennemgang af regler og standarder for dokumentation af styringer.
 • Hvad er principperne for en styring?
 • Praktiske eksempler på dokumentation af en styring med SEE Electrical

Det er ikke nødvendigt, at du har installeret SEE Electrical på din computer for at kunne deltage i webinaret.

Hvem kan deltage?

For at kunne deltage i webinaret skal du være elektrikerlærling, akademistuderende eller ung-svend under 30 år, og være medlem af Dansk El-forbund.

   

  Truer EU-mindstelønnen den danske model? | 29/03 kl. 16.30-18.00

  Indhold i temamødet:

  På dette temamøde diskuterer vi Europa Kommissionens forslag om en fælles europæisk mindsteløn med Europa Parlamentsmedlemmet Marianne Vind. I fagbevægelsen bryster vi os ofte af den danske model, hvor aftaler mellem arbejdsmarkedets parter har sikret os høje lønninger og gode arbejdsforhold. Men i fremtiden kan piben meget vel få en anden lyd – i hvert fald hvis det står til nogle af politikerne i Bruxelles. Dette arrangement er for dig, som gerne vil vide mere om den europæiske mindsteløn, og hvilke konsekvenser det kan have for dit arbejdsliv, hvis den bliver indført.

  Under temamødet kommer vi ind på:

  • Hvorfor ønsker nogle politikere at bestemme vores løn fra Bruxelles?
  • Hvilke konsekvenser kan EU-mindstelønnen få for det danske arbejdsmarked?
  • Hvordan arbejder danske politikere i Europa for at forhindre en EU-mindsteløn?
  • Hvad kan vi gøre for at sikre vores gode løn-og arbejdsforhold - og forsat forbedre dem?

  Det er ikke en forudsætning, at du har indgående kendskab til EU-mindstelønnen og den danske model på forhånd, da det bliver forklaret til temamødet. Du har til gengæld mulighed for at give din mening til kende og stille spørgsmål til både Marianne Vind og Mathias U. Vinholt.

  Hvem kan deltage?
  For at kunne deltage i webinaret skal du være elektrikerlærling, akademistuderende eller ung-svend under 30 år, og være medlem af Dansk El-forbund.

   Tegning og dokumentation af husinstallationer | 8/4 kl. 16.30-17.30

   Indhold i webinaret:

   På dette webinar lærer du at udarbejde en komplet dokumentation af din egen el-installation for et hus. Det er en vigtig del af uddannelsen som elektriker, og derfor er webinaret oplagt for dig, der enten skal forberede dig på den del af pensum, eller dig der vil genopfriske emnet. Alle praktiske eksempler udarbejdes i SEE Electrical Building.

   Under webinaret kommer vi ind på:

   • Kort præsentation af IGE+XAO
   • Hvad er el-dokumentation af en husinstallation
   • Hvorfor og hvor bruges el-dokumentationen
   • Gennemgang af regler og standarder for dokumentation af husinstallationer
   • Praktisk eksempel på dokumentation af en husinstallation med SEE-Electrical Building

   Det er ikke nødvendigt, at du har installeret SEE Electrical på din computer for at kunne deltage i webinaret.

   Hvem kan deltage?

   For at kunne deltage i webinaret skal du være elektrikerlærling, akademistuderende eller ung-svend under 30 år, og være medlem af Dansk El-forbund.

   Når du har tilmeldt dig, modtager du en bekræftelse med et unikt link og kursus-ID, som du skal bruge, når du logger på webinaret.

   El-branchens udvikling og livslang læring | 14/4 kl. 16.00-17.00

   Indhold i webinaret:

   Meget vand er løbet under åen siden El-faget fik sin spæde fødsel tilbage i 1800-tallet og primært bestod af manuelle og gentagelige opgaver. I dag er vores største udfordring at sørge for, at teknologien ikke løber fra os. Det kan vi kun gøre ved at insistere på gode uddannelsesmuligheder for elektrikerlærlinge, og sikre livslang læring gennem efter/videreuddannelse.

   På dette online temamøde vil næstformand i Dansk El-forbund, Benny Yssing, og vores tekniske konsulent, Martin Mortensen gøre dig klogere på, hvad der rør sig i El-branchen lige nu, og hvad du som lærling/ung-svend kan gøre for at holde dig attraktiv i et fag i konstant udvikling.

   Under temamødet kommer vi ind på:

   • Hvor er den el-tekniske branche i dag, og hvad er de teknologiske og arbejdsmæssige udfordringer i el-branchen lige nu?
   • Hvad er det vigtigste du kan gøre lige nu for at følge udviklingen og holde dig attraktiv i el-branchen?
   • Hvilke uddannelsesmuligheder har du – både på elektrikeruddannelsen og ift. efter/videreuddannelse?
   • Hvad er de teknologiske og arbejdsmæssige udfordringerne i forbindelse med udviklingen, digitaliseringen og den grønne omstilling?

   Arrangementet henvender sig til lærlinge og ung-svende, som er nysgerrige på deres muligheder for efter/videreuddannelse og den teknologiske udvikling i El-branchen,

   Hvem kan deltage?
   For at kunne deltage i webinaret skal du være elektrikerlærling, akademistuderende eller ungsvend under 30 år. forbeholdt medlemmer af Dansk El-forbund.

     


     

    Som lærling vil man altså kunne bruge webinaret i sin uddannelse. Men det er også for at afprøve, hvordan den digitale platform fungerer i læringssammenhæng. Tilmeld dig i dag