Medlemstallet fortsætter med at stige

April gav endnu et plus til medlemskontoen i Dansk El-Forbund

Den positive medlemsudvikling i Dansk El-Forbund fortsatte i april, hvor statistikken viser et plus på 170 personer. Tallet dækker over et plus på 172 lærlinge og et minus på to svende.

DEF-medlemsstatistik: diagram for april 2019

Fremgangen er ikke helt så massiv som i marts, hvor der blev sat årsrekord. Men ikke desto mindre er der tale om en fortsættelse af en positiv udvikling, som har stået på i lang tid.

Bemærkelsesværdigt er det også, at frafaldet af svende igen er ganske lavt. I marts var der ligefrem tale om en tilgang af svende.

Ingen medlemmer tælles med to gange i statistikken: Når lærlingene meldes ind, tæller de som nye medlemmer, og når de skifter status og bliver svende, tælles de ikke med igen som et plus på ’svendekontoen’.

Samtidig vil der altid løbende være et vist frafald af svende – blandt andet på grund af skift til andre fagområder, udmeldelse til gule, til pensionisttilværelse eller slet og ret på grund af dødsfald. I øjeblikket oplever forbundet altså en tilgang af svende, der i det store og hele opvejer dette frafald.