Kvinde-initiativ besøger erhvervsskoler

Sjællandske skoler får besøg af Boss Ladies: Muligheder for kvinder skal synliggøres

Boss Ladies skærmdump fra hjemmeside

Cirka 2,5 procent af de personer, der i november 2018 var i gang med hovedforløbet på elektrikeruddannelsen, var kvinder. Det fremgår af den seneste praktikpladsstatistik fra Undervisningsministeriet.

Set i forhold til samme måned året før er andelen af kvinder øget – om end i beskedent omfang: I november 2017 var tallet 2,39 procent. Tallene bag procenterne kan ses nederst på siden.

Kampagnen Boss Ladies har til formål at øge andelen af kvinder i de traditionelle mandefag – herunder den stærkt mandsdominerede elbranche. En række initiativer er sat i værk, og et af dem handler om at gøre erhvervsskolernes bygge-, anlægs- og installationsfag tiltrækkende for unge kvinder.

Til det formål bliver der i den kommende tid holdt en række dialogmøder – såkaldte Learning Labs – med blandt andre faglærerne på erhvervsskolerne. I første omgang finder de sted på sjællandske erhvervsskoler.

Møderække

Dansk El-Forbund er blandt de mange organisationer, der aktivt bakker op om Boss Ladies-initiativet, og EVU – El- og Vvs-branchens Uddannelsessekretariat – bringer i et nyhedsbrev en oversigt over de Learning Labs, der er aftalt i 2019:

EUC Sjælland (Haslev): 8/2 + 12/4 + 24/6
EUC Sjælland (Næstved): 14/2 +14/3 + 16/5
CELF (Nykøbing Falster): 1/5 + 29/5 + 8/8
EUC Nordvest Sjælland (Holbæk): 14/8 + 11/9 + 16/10
ZBC (Slagelse): 19/2 + 20/3
Roskilde Tekniske Skole (Roskilde): 5/3 + 25/4.

Motivation og handleplaner

På Boss Ladies’ egen hjemmeside hedder det om møderne:

”Gennem en række undervisningsforløb vil vi åbne erhvervsskolelærer og UU-vejlederes øjne for de muligheder, der byder sig for unge kvinder inden for bygge-, anlægs- og installationsbranchen.

Vi har designet et forløb, der strækker sig over tre individuelle dage, og hvor vi vil introducere deltagerne for øvelser, der kan hjælpe dem til at se, hvordan de kan understøtte flere unge kvinders motivation for at søge og være en del af erhvervsskolernes bygge-, anlægs- og installationsfag.

Alle forløb afrundes med, at vi udvikler en handleplan, de deltagende organisationer kan implementere for at sikre, at flere kvinder bliver en del af de danske bygge-, anlægs- og installationsbrancher.”

Praktikpladsstatistik elektriker november 2018

Herover: Elektrikeruddannelsen november 2018 - total

Praktikpladsstatistik elektriker kvinder november 2018

Herover: Elektrikeruddanelsen november 2018 - kvinder

Praktikpladsstatistik elektriker november 2017

Herover: Elektrikeruddannelsen november 2017 - total

praktikpladsstatistik antal kvinder pr. september 2017

Herover: Elektrikeruddannelsen november 2017 - kvinder