Norge har succes med organisering

Medlemsudviklingen i Danmark er positiv, men i Norge er den eksplosiv

Om kort tid holder Dansk El-Forbund (DEF) kongres, og et af de emner, deltagerne vil diskutere, er organiseringsindsatsen. For fire år siden vedtog kongressen, at der skulle iværksættes en særlig indsats på området, og den har også givet resultater: En negativ udvikling i medlemstallet er blevet vendt til en positiv.

Hvervning i Norge

Men mens medlemsudviklingen i Danmark altså er positiv, er den i Norge vel nærmest eksplosiv. DEF’s norske søsterforbund El og IT Forbundet fortæller på sin hjemmeside, at der i løbet af i år hidtil er kommet 2.500 nye medlemmer til, og at 52 nye virksomheder har fået overenskomst.

Et af midlerne i hverveindsatsen er en såkaldt El og IT-uge. Senest blev den holdt i uge 38 (17.-21. september), og indsatsen her gav 163 nye medlemmer. Det er ifølge hjemmesiden 100 flere end på en gennemsnitlig uge og 50 flere end årets hidtidige ugerekord.

Ud over almindelig agitation og den særlige hverveuge opererer det norske forbund også med hvervepræmier: Når man som medlem hverver nye medlemmer til forbundet, optjener man point, som så kan veksles til præmier.

Hvad den danske kongres angår, så kan man allerede nu orientere sig om forslag mv. på den særlige kongreshjemmeside. Kongressen starter den 30. oktober.