Nu skal arbejderbevægelsen og kulturen fejres

Den nyistandsatte festsal på Arbejdermuseet genåbner 15. oktober. Datoen rummer både en stor jubilæumsdag og Kulturnatten

Arbejdermuseets festsal

”Den internationale Arbejderforening for Danmark” blev stiftet den 15. oktober 1871. Den danske arbejderbevægelse fylder altså 150 år i morgen, og det kommer selvfølgelig ikke til at gå stille af.

At der på denne dato samtidig er kulturnat betyder bare, at der er ekstra meget at se frem til. Fagbevægelsens Hovedorganisation fortæller på sin hjemmeside udførligt om de 150 år, og her kan man også finde et program for denne del af dagens arrangementer.

Programmet indebærer blandt andet et optog med røde faner gennem Københavns gader. Målet er Arbejdermuseet, der på denne dag har noget helt særligt at byde på.

Her genåbner den smukke og ikoniske festsal efter at have været lukket for publikum i hele 2021. Gennem de mange måneder har salen fået en omfattende restaurering, og genåbningen er således museets flotte bidrag til såvel jubilæet som Kulturnatten.

Ud over, at salen som sådan er blevet istandsat og er en oplevelse i sig selv, så åbner der samme sted en ny, permanent udstilling. Det hele er selvfølgelig tilrettelagt med omtanke: Udstillingen handler netop om de 150 år med den danske arbejderbevægelse, og titlen er ”Bevægelsen 1871-2021”.

Medlemmer af Dansk El-Forbund har sammen med familien gratis adgang til Arbejdermuseet. På museets hjemmeside opfordres man booke billet til den nye udstilling – også selv om man har gratis adgang.

Billederne herunder af den nyistandsatte festsal er stillet til rådighed af Arbejdermuseet.

Festsal loft

Arbejdermuseets festsal balkon

Arbejdermuseets festsal loft og fane

150 år