Ny grøn alliance ser dagens lys

Dansk El-Forbund deltager via BAT-Kartellet i en ny, bred grøn alliance, som fremsætter klare klima- og energipolitiske ønsker til en kommende regering

’Danmark står over for store udfordringer, hvis vi skal nå i mål med Paris-aftalen. Klima- og energipolitikken skal sættes i et helt nyt gear. Derfor går en række virksomheder, fagforbund, erhvervsorganisationer og NGO’er sammen i en ny, bred grøn alliance for at sikre højere ambitioner i klimapolitikken for næste regeringsperiode’.

Sådan lyder præsentationen af en ny, bred grøn alliance, som blev lanceret tirsdag d. 28. maj, og som består en af række forskellige organisationer som for eksempel Tekniq Arbejdsgiverne, Dansk Byggeri, Bygherreforeningen, IDA, MTHøjgaard, Det Økologiske Råd, SYNERGI og BAT (Bygge- Anlægs- og Trækartellet), hvorigennem Dansk El-Forbund er repræsenteret.

Den grønne alliance, som har fået navnet Grøn Logik, påpeger overfor en kommende regering, at der bruges alt for meget energi i erhvervslivet, fordi der ikke foretages den nødvendige energieffektivisering af bygningsmassen og industrien.

Ifølge Grøn Logik er tiden inde til at indtænke energieffektivitet i klima- og energiindsatsen. Der ligger nemlig et stort uudnyttet potentiale i at investere i større energieffektivitet i form af både energibesparelser og mere effektiv anvendelse af energien. Den nye alliance har derfor otte forslag til, hvordan en kommende regering kan skabe rammer for at sikre en billig, sikker og hurtig grøn omstilling:

  • Sæt klare mål for energieffektivisering
  • Danmark skal have en klimalov
  • En ambitiøs renoveringsstrategi
  • Den offentlige sektor bør vise vejen
  • Smartere, digitaliserede grønne bygninger
  • Ny, forbedret energispareordning
  • Styrkede incitamenter til en mere effektiv energianvendelse
  • Systematisk energieffektivisering i virksomheder

 

I Dansk El-Forbund glæder næstformand Jens-Olav Pedersen, som også er næstformand i BAT-kartellets bestyrelse, sig over at være en del af den nye grønne alliance.

- Den mest klimavenlige energiform er nu engang den, som vi ikke bruger. I Dansk El-Forbund har vi også brugt valgkampen til at gøre politikerne opmærksomme på, at klimaet har brug for, at vi investerer mere i for eksempel energirenovering og intelligente el-løsninger. Derfor er vi glade for at være en del af Grøn Logik, siger Jens-Olav Pedersen.  

Du kan læse mere om Grøn logik HER