Ny hjemmeside om fagbevægelsens arbejde i udviklingslande

Nu kan du følge Ulandssekretariatets nye hjemmeside eller tilmelde dig nyhedsbrevet, hvis du vil vide mere om fagbevægelsens arbejde i udviklingslandene

Dansk El-Forbund (DEF) er gennem Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) en del af Ulandssekretariatet, som siden 1987 har arbejdet for at fremme demokrati, rettigheder og ordentlige vilkår for arbejdstagerne, bekæmpe fattigdom og styrke arbejdsmarkedet i udviklingslandene.

Ulandssekretariatet, hvor DEF-formand Jørgen Juul Rasmussen sidder i bestyrelsen, har nu fået en helt ny og mobilvenlig hjemmeside, hvor du kan følge fagbevægelsens arbejde for bedre vilkår for arbejderne i udviklingslandene. Her kan du også abonnere på Ulandssekretariatets nyhedsbrev.

DEF-støtte til udviklingslande

DEF har tidligere enten direkte eller gennem Ulandssekretariatet ydet støtte til ulands-, solidaritets-, freds- og internationalt hjælpearbejde og ydet støtte ved faglige konflikter i andre lande. Blandt andet har forbundet ydet økonomisk støtte til et solidaritetsprojekt i Bangladesh, hvor 100 fattige teenagedrenge på DEF’s el-workshop blev oplært i elektrikerfagets grundfærdigheder. Et andet eksempel på, hvor DEF - gennem Ulandssekretariatet – har ydet støtte, er et projekt i Nepal, hvor den lokale fagbevægelse har trænet kvinder til bl.a. el-faget. DEF har også siden 2017 støttet den jordanske fagforening for el-arbejdere, hvilket har medført bedre kollektive overenskomster for medlemmerne.

 

På billedet ses forbundsformand Jørgen Juul Rasmussen (til højre) under et besøg hos de jordanske kolleger.

Du kan læse mere om DEF’s samarbejde med el-arbejdernes fagforening i Jordan HER

Du finder Ulandssekretariatet nye hjemmeside HER

Om Ulandssekretariatet:

Ulandssekretariatet blev etableret i 1987 af Danmarks to største hovedorganisationer LO og FTF (i dag FH). I begyndelsen handlede aktiviteterne om solidaritetsarbejde for at fjerne apartheidregimet i Sydafrika og støtte den forbudte sydafrikanske landsorganisation COSATU. Projekterne blev støttet gennem International Faglig Sammenslutning (ITUC) og de globale fagforeninger. Ulandssekretariatet er i dag den danske fagbevægelses professionelle udviklingsorganisation med 15 ansatte i Danmark samt danske rådgivere og lokalt ansatte over hele verden.