Ny stigning i antallet af uddannelsesaftaler

Uddannelsestallene på elektrikerområdet fortsætter den positive udvikling

praktikplads statistik juni 21

Med udsigten til en fremtidig mangel på faglærte – og ikke mindst elektrikere – er der godt nyt i den seneste praktikpladsstatistik fra Undervisningsministeriet: Antallet af nye uddannelsesaftaler på området stiger, og det samme gør antallet af igangværende aftaler, mens færre er i skolepraktik.

Statistikken gælder frem til og med juni, og her var der de seneste tre måneder indgået 657 nye aftaler. Det er ifølge ministeriet en fremgang på 23,5 procent i forhold til samme måned for et år siden.

Hvis man ser på forløbet over et år, så er der de seneste 12 måneder indgået 2.907 nye uddannelsesaftaler på elektrikerområdet. Sammenlignet med samme måned sidste år er stigningen her på 19,1 procent.

Samlet var 5.348 elever i juni i gang med elektrikeruddannelsens hovedforløb. Samme måned sidste år var tallet 5.209 – en stigning på 2,7 procent.

4.975 havde i juni en igangværende uddannelsesaftale. Året før var tallet 4.793 – og stigningen er på 3,8 procent.

373 var i juni i skolepraktik, og det er 10,3 procent færre end på samme tid sidste år. En som afslutning endnu en god nyhed: I juni søgte 225 elever med afsluttet grundforløb efter en praktikplads – det er lige under halvdelen af antallet i samme måned sidste år. Her var tallet 452.

praktikpladsstatistik juni 21 igangværende