Nyheder & Presse

DEF i medierne

Følg med her på siden, hvor der løbende vil være opdateringer om Dansk El-Forbunds politiske ageren, medieomtaler og syn på aktuelle sager. På den måde kan du holde dig opdateret på, hvilken position DEF indtager i samfundet.

Som medlem af Dansk El-Forbund betaler du ikke kun for konkrete medlemsfordele såsom juridisk hjælp, ansvarsforsikring og diverse kurser. Som medlem bidrager du også til en forening, som kæmper politisk for at sikre et godt arbejdsmiljø, medlemmernes samfundsinteresser og demokrati.

Nedenfor kan du se en række eksempler på, hvordan DEF har optrådt i aviser, på sociale medier og på andre platforme:

 

 

Foto: Benjamin Rothenborg Vibe

Benny Yssing: Bureaukratisk a-kasseændring vil stille unge faglærte dårligere i fremtiden

Altinget22.03.2024

I et debatindlæg bragt i Altinget kritiserer Dansk El-Forbunds formand regeringens ønskede ændringer i dimittendreglen. Det gør han, da det er en forringelse af nyudlærte faglærtes vilkår. 

læs artiklen

Forbundsformænd til Krifa: Den danske model kræver, at man kan levere

Altinget06.03.2024

Henrik W. Petersen, som er formand for Blik- og Rørarbejderforbundet, og Benny Yssing, forbundsformand i DEF, kommenterer i dette debatindlæg i Altinget på Krifa-formand Jane Heitmanns ønske om at deltage i trepartsdrøftelser.

Læs artiklen

Kunder spænder ben for elektrikernes grønne omstilling

Finans08.02.2024

I denne artikel fra Finans medvirker forbundsformand Benny Yssing og Tekniqs direktør Troels Blicher Danielsen. Her fortæller Benny Yssing bl. a., at man skal være bedre til at overbevise kunderne om at vælge de el-løsninger, som giver et mindre klimaaftryk - også selvom prisen er højere. 

Læs artiklen

Man leger med sit eget liv, hvis man ikke får de rette folk til at lave arbejdet

Ekstra Bladet12.01.2024

Hver femte dansker får udført sort arbejde i løbet af et år - det er konklusionen i en undersøgelse fra Rockwool Fonden. Christian Elgaard, næstformand i DEF, fortæller i denne artikel i Ekstra Bladet, hvilke farer der kan være forbundet med at få lavet el-arbejde sort.

Læs artiklen

Lad os nu få flere unge med erhvervsuddannelser med i de demokratiske sjak

Avisen Danmark27.12.2023

Artikel | Forbundsformand Benny Yssing har sammen med to borgmestre, der ligeledes er elektriker-uddannede, skrevet dette debatindlæg. Her opfordrer de til, at få flere unge erhvervsuddannede med rundt om de demokratiske mødeborde.

Læs artiklen

Direktør og fagforbund: Der skal gøres en politisk indsats for at få unge fra kanten ind på arbejdsmarkedet

MarketConnect08.12.2023

Artikel | "Der er alt for mange unge mennesker i Danmark, der ikke er kommet videre end folkeskolen eller gymnasiet, og som vi også kan gøre en indsats for at få ind i branchen," siger Christian Rosenkvist Elgaard, næstformand i Dansk El-Forbund i denne artikel.

Læs artiklen

Metrobyggeri svigter lærlinge: Hundredvis af lokale unge ender i skolepraktik

Fagbladet 3F29.10.2023

Artikel | Mere end hver 20. unge i Region Hovedstaden og Region Sjælland står uden lærlingejob, selvom der bliver bygget metrolinjer for 12 milliarder kroner. I denne artikel kommenterer Hanna Lindstrøm, forbundssekretær hos DEF, på den manglende brug af elektrikerlærlinge.

Læs artiklen

Private forbund bakker op om Metal-formands bredside mod lønløft: "Det er her, det går helt galt"

A4 Medier22.09.2023

Artikel | Dansk El-Forbunds forbundsformand Benny Yssing udtrykker enighed i, at der er behov for et lønløft i den offentlige sektor. Han mener dog ikke, at det er korrekt at blande sig i, hvilke faggrupper der skal tjene mere. 

Læs artiklen

Vil helst have etnisk dansk lærling: Nu strømmer kærligheden ind

Netavisen Pio22.02.2023

Artikel | Et LinkedIn-opslag, hvor en 19-årig aspirerende elektriker bliver afvist af en potentiel læreplads på grund af sin etnicitet, er blevet flittigt delt og diskuteret. To repræsentanter for DEF kommenterer på sagen i denne artikel. 

Læs artiklen