Nyuddannede elektrikere i top med job

Elektrikerne ligger i top ti over fag med lav ledighed for nyuddannede

Så er der kommet endnu et godt argument for, at unge skal gå elektrikervejen, når de skal beslutte sig for en uddannelse: Faget er blandt de ti, der har den laveste ledighed for nyuddannede.

tabel nyuddan ledighed

Det fremgår af et svar i Folketingets Beskæftigelsesudvalg fra beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen. Han var blevet bedt om en redegørelse for de ti faglærte uddannelser med lavest ledighed henholdsvis en måned, to måneder og et kvartal efter, at den faglærte er udlært.

Det har resulteret i tre tabeller over de ti erhvervsfaglige uddannelser med laveste andel af ledige fem uger, ni uger og 13 uger efter endt uddannelse. Der er tale om 2015-årgangen, hvor der blev uddannet 784 elektrikere.

Dermed er gruppen med afstand den største af de ti på listerne, hvor den for alle tre tidsforløb placerer sig på niendepladsen. De to første placeringer veksler lidt mellem især finans- og redder-uddannede.

Som nævnt er tabellerne er opgjort for 2015-årgangen. Gennem 2016 er beskæftigelsessituationen for elektrikere generelt kun blevet endnu bedre: I januar i år var arbejdsløshedsprocenten for 20-24-årige således på kun 1,68.