Sådan bliver dine pensionspenge sparet op

Indbetalinger til din pension bliver fordelt til tre forskellige opsparinger for at sikre, at du får mest muligt ud af din opsparing som pensionist

Gennem dit job bliver der hver måned indbetalt til pension. For de fleste er pensionsindbetalingen, hvad der svarer til 12 pct. af lønnen. 

Dine indbetalinger går både til opsparing til pension og til forsikringer, der sikrer dig og din familie tryghed i arbejdslivet (bl.a. forsikringer ved kritisk sygdom, førtidspension/erhvervsevnetab og død).

Opsparingen er fordelt på tre former for opsparing. Det er med til at sikre, at du får mest ud af pengene, og at de største udbetalinger sker de første år i pensionisttilværelsen, hvor man typisk har et større forbrug end senere i alderdommen.

De tre former for opsparing er:

  • en aldersopsparing, som er en pose penge, du typisk får udbetalt på én gang, når du går på pension.
  • en ratepension, som typisk bliver udbetalt i 10-20 år.
  • en livrente, som er livsvarige pensionsudbetalinger og skal sikre en løbende indkomst, uanset hvor længe man lever.

Hvis du logger ind på dit pensionsselskabs hjemmeside, kan du se, hvor meget du indbetaler til de forskellige opsparinger, og du kan se, hvad du kan forvente af udbetalinger, når du går på pension.

Mange har pensionsopsparing i flere pensionsselskaber. Hvis du vil tjekke, hvor meget du i alt har sparet op, kan du logge ind på PensionsInfo.dk. Her får du et samlet overblik over alle dine pensionsopsparinger. Du kan sagtens besøge siden fra din telefon.

Har du spørgsmål, er du altid meget velkommen til at kontakte dit pensionsselskab. Du kan ringe til PensionDanmark på 70 12 13 30 eller til Industriens Pension på 70 33 70 70.