Snart slut med lysstofrør

Med et kommende forbud mod de mest almindelige lysstofrør ventes stor efterspørgsel på LED-rør til næste år

screen ens.dk

Skift til LED med det samme og spar penge. Sådan lyder opfordringen fra Energistyrelsen i en pressemeddelelse, hvor den orienterer om et kommende forbud mod de mest almindelige lysstofrør, der hænger i millionvis på danske arbejdspladser.

De velkendte T5 eller T8-lysstofrør findes overalt, og forbuddet, der nu er vedtaget i EU, vil betyde, at de udfases fra næste år. På den baggrund opfordrer Energistyrelsen både virksomheder og offentlige arbejdspladser til at udvise rettidig omhu. Specialkonsulent i Energistyrelsen Thore Stenfeldt siger:

– Vi opfordrer virksomhederne til at kontakte deres installatør og skifte til LED så snart som muligt – også for at undgå flaskehalsproblemer, når forbuddet sætter ind.

Fra august 2023 bliver det forbudt at sende nye T5 og T8-rør på markedet fra august, men det vil fortsat være tilladt at sælge ud af lagre.

Forbuddet vil betyde besparelser på el-udgifterne, når lysstofrør skiftes ud med LED, men også miljøet vil høste store gevinster, da det spares for store mængder kviksølv. Hvor meget, man kan spare på el-området, kan man se ved hjælp af en gratis LED-beregner, der findes på siden SparEnergi.dk. Beregneren er udviklet af Energistyrelsen.