Spar ekstra op og få en pose penge

Hvis du gerne vil spare mere op til pension, kan det være en god ide at indbetale til en aldersopsparing i dit pensionsselskab

Aldersopsparing har flere fordele for elektrikere med pensionsordning i PensionDanmark eller Industriens Pension.

På pensionsinfo.dk kan du få et overblik over alle dine opsparinger. Er du i tvivl om, hvad der bedst kan betale sig for dig, er det en god idé at tage en snak med dit pensionsselskab. Foto:Colourbox​

For det første får du et stort engangsbeløb udbetalt den dag, du går på pension. På den måde vil du begynde pensionslivet med ekstra penge på lommen. Hvor meget du kan få udbetalt afhænger naturligvis af, hvor meget du indbetaler til aldersopsparingen. I 2017 må du indsætte op til 29.600 kr. på en aldersopsparing. Det svarer til ca. 2.500 kr. om måneden.

En aldersopsparing er også attraktiv, fordi den ikke bliver modregnet i et eventuelt pensionstillæg, Du kan ikke trække indbetalingerne fra i skat, men til gengæld skal du ikke betale skat af pengene, når opsparingen bliver udbetalt.

Start i dag og drop banken

Hvis du gerne vil spare mere op, skal du kontakte dit pensionsselskab. Har du en aldersopsparing i banken, kan det være en fordel af flytte den til dit pensionsselskab. Det er billigere, da du ikke skal betale for administration af den ekstra opsparing, og du får et bedre overblik over din samlede pension.

Sådan gør du

I PensionDanmark kan du indbetale ekstra ved at logge ind på pension.dk. I Industriens Pension sker det via industrienspension.dk/minside. I Industriens Pension kan du også vælge at bruge en del af den obligatoriske indbetaling til aldersopsparing.

Er du i tvivl om, hvad der bedst kan betale sig for dig, bør du tage en snak med dit pensionsselskab. Er du medlem i Industriens Pension kan du ringe på 70337070, mens du som medlem i PensionDanmark kan ringe på 70121330.

Et godt tip

Husk, at du på pensionsinfo.dk kan få et overblik over alle dine opsparinger.